Șoferii care pot rămâne definitiv fără carnetul de condus. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

Un nou proiect de lege ar putea aduce o schimbare importantă pentru anumiți șoferi din țara noastră! Cei care au provocat un accident mortal din cauza consumului de alcool, ori de droguri, pot rămâne fără permisul de conducere pentru tot restul vieții!

Legea a trecut deja de Senat / foto: Freepik
Legea a trecut deja de Senat / foto: Freepik

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că proiectul a fost propus de către mai mulți deputați PNL. Senatul deja a adoptat noul proiect de lege, care acum se află în Camera Deputaților. Schimbările propuse vin în condițiile în care în ciuda faptului că Legea Anastasia deja a fost pusă în aplicare de mai bine de jumătate de an, polițiștii continuă să depisteze un număr mare de șoferi ce conduc sub influența băuturilor alcoolice.

Se pare că proiectul de lege a fost adoptat rapid de către Senat, chiar în cursul zilei de ieri, iar acum va ajunge și în Camera Deputaților. Inițiatorii acestui proiect doresc ca șoferii din România care provoacă un accident mortal în timp ce se află sub influența alcoolului, ori a drogurilor, să nu mai poată avea permis de conducere pentru tot restul vieții. Practic, acest proiect ar fi o simplă extindere a Legii Anastasia.

Zeci de mii de permise au fost reținute anul trecut, pentru consum de alcool și droguri

Numai în cursul anului trecut, stasticile ne arată o realitate îngrijorătoare, pe străzile din țara noastră. Se pare că peste 1.500 de persoane au murit în accidente rutiere. Un număr uriaș de peste 16.000 de permise de ocnducere au fost reținute de către autorități, pentru consum de alcool.

În privința permiselor reținute pentru consumul de alte substanțe interzise, se pare că numărul acestora este unul îngrijorător de mare. Mai precis, ar fi vorba de peste 3.600 de permise reținute din această cauză.

Pentru cei care nu ăși amintesc, Legea Anastasia spune clar că șoferii care produc accidente mortale în timp ce se află sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor, sau dacă nu au permis, merg direct la închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net