Sancțiunea pe care riscă să o ia șoferii care blochează banda cu semafor verde intermitent la dreapta

Șoferii care blochează banda destinată semaforului verde intermitent pentru virajul la dreapta în intersecție se expun riscului de a fi sancționați de către poliție. 

Regula pe care toți șoferii trebuie să o cunoască / foto: 4tuning.ro
Regula pe care toți șoferii trebuie să o cunoască / foto: 4tuning.ro

Semafoarele intermitente au fost concepute pentru a reduce congestia traficului și a îmbunătăți fluiditatea circulației rutiere, fiind adesea amplasate în intersecții mari și zone aglomerate, alături de semafoarele tradiționale.

Semaforul intermitent se caracterizează, de obicei, printr-o săgeată verde orientată spre dreapta sau spre stânga, sau poate fi reprezentat doar de o lampă verde sub care este montată o săgeată indicând direcția.

În momentul în care semaforul principal indică „roșu”, semaforul intermitent începe să emită lumina verde intermitent.

Regula asociată semaforului verde intermitent pentru viraj la dreapta este următoarea:

În situația în care semaforul principal indică "roșu”, iar semaforul verde intermitent este activ, șoferii au permisiunea de a intra în intersecție, cu condiția să facă viraj la dreapta. Cu toate acestea, aceștia trebuie să acorde prioritate pietonilor și altor vehicule care au dreptul de trecere.

În general, există două contexte în care șoferii se pot confrunta cu semafor verde intermitent pentru viraj la dreapta: pe un drum cu o singură bandă sau pe o șosea cu mai multe benzi pe sens.

În cazul unui drum cu o singură bandă, șoferii care merg înainte pot bloca accesul celor care doresc să vireze la dreapta, deoarece nu există o bandă dedicată pentru semaforul intermitent.

În schimb, pe o șosea cu două benzi de circulație, dintre care una este destinată virajului la dreapta și este corespunzător marcată, șoferii de pe acele benzi sunt obligați să respecte acele indicații.

Nerespectarea acestor reguli poate conduce la aplicarea de sancțiuni conform prevederilor Codului Rutier.

Concluzionând, banda special destinată semaforului verde intermitent pentru viraj la dreapta poate fi folosită atât de cei care fac viraj la dreapta, cât și de cei care merg înainte, cu condiția să respecte semnalizarea rutieră specifică. Încălcarea acestor reguli se poate sancționa în conformitate cu legislația în vigoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net