Care sunt efectele trezitului la 6 dimineața. Experții ne explică ce se întâmplă în corpul nostru

Cei mai mulți dintre noi știm, din proprie experiență, cât de neplăcut este să nu ne trezim la timp pentru a ajunge la locul de muncă. Indiferent dacă ne setăm o mulțime de alarme pe telefon, ori dacă reușim să ne reglăm, de la sine, ritmul biologic, cu siguranță că vom încerca, pe cât mai mult posibil, să ne trezim cât mai devreme. Însă, experții ne spun și cât de sănătos este obiceiul multora dintre noi de a ne trezi la 6 dimineața.

Mulți dintre noi ne trezim la ora 6 dimineața
Mulți dintre noi ne trezim la ora 6 dimineața

Diminețile celor mai mulți dintre noi sunt momente destul de hectice. Trebuie să luăm masa, să facem duș, să ne spălăm pe dinți și, dacă este cazul, să ne bărbierim. Desigur, ideal ar fi să avem și câteva minute de repaus, pentru a ne pune ordine în gânduri înainte să ieșim pe ușă. În aceste condiții, cu toții preferăm să ne trezim cât mai devreme posibil, iar ora 6 dimineața a devenit destul de comună pentru mulți dintre noi, drept ora la care ne vom trezi.

Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, dacă nu ne asigurăm că dormim îndeajuns de mult, cât și îndeajuns de bine, corpul nostru poate începe să se confrunte cu diverse probleme de sănătate. Cu toate acestea, dacă avem grijă să avem un somn odihnitor, trezitul la 6 dimineața nu ar trebui să ne facă probleme.

Efectele trezitului la 6 dimineața

„Pentru majoritatea oamenilor, opt ore nu este realist... nici măcar una din cinci persoane nu reușește să atingă opt ore. Principalul lucru pe care ar trebui să vă concentrați este calitatea somnului, nu cantitatea. Dacă aveți un somn de bună calitate, nu ar trebui să conteze dacă vă treziți la ora 6 dimineața sau dacă dormiți opt ore în fiecare noapte”, a explicat, conform sursei citate, medicul specialist în somn, James Leinhardt.

Însă, dacă dormim mult prea puțin, nu avem un somn odihnitor și ne mai și trezim la 6 dimineața, corpul nostru va fi epuizat rapid. Printre problemele de care ne putem lovi este un sistem imunitar slăbit, pierderi de memorie, cât și o productivitate scăzută de-a lungul zilei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net