Alimentul pe care Mihaela Bilic îl recomandă pentru zilele de iarnă: „Încă o dovadă că sănătatea înseamnă un strop de grăsime”
Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist recomandă un aliment ideal pentru zilele de iarnă în care nu avem soare. Acesta conține o mulțime de nutrienți, proteine, vitamine, minerale și grăsimi esențiale.

Mihaela Bilic a făcut o postare pe rețelele de socializare, prin intermediul căreia le-a recomandat românilor un aliment esențial pentru zilele geroase de iarnă. Este vorba despre oul fiert moale, care conține o mulțime de nutrienți, vitamine și grăsimi naturale.
„Ou fiert moale-alimentul ideal pentru o zi de iarnă fără soare. 7 din 10 adulți suferă de carența de vitamina D, mai ales în sezonul toamnă/iarnă. Ne lipsește soarele, dar ne lipsește și grăsimea din alimentație! Pentru că nimic din ce e dietetic nu conține vitamina D”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.
Cu toții știm că soarele este cea mai bună sursă de vitamina D, însă atunci când ne confruntăm cu zilele de iarnă neînsorite, avem nevoie de alimente care conțin acest nutrient. Astfel, Mihaela Bilic recomandă consumul oului, untului sau peștelui gras.
„De știut că vitamina D are nevoie de magneziu pentru a acționa eficient în organism, deci se recomandă asocierea cu produse bogate în magneziu precum oleaginoase, leguminoase, banane, cacao, cereale integrale, spanac. Dacă ar fi să facem un top trei alimente bogate în vitamina D, câștigătorii sunt oul, untul și peștele gras (somon, ton, sardine, păstrăv, macrou, hering)”, a mai explicat ea în postare.
Peștele trebuie inclus neapărat în meniul de iarnă
Indiferent de forma în care este consumat: proaspăt, congelat, la cuptor sau pe grătar, peștele trebuie inclus în alimentația noastră de minim 2 ori pe săptămână, spune ea. De asemenea, printre preparatele pe care ar trebui să le avem în meniul de iarnă se numără: ciorba de pește, salată orientală cu pește afumat, pește cu legume la cuptor sau la abur, chifteluțe de pește sau icre cu pâine prăjită.
„Că tot vorbeam de unt, ar trebui să consumăm produse lactate în fiecare zi! Grăsimea din lapte conține în mod natural vitamina D, iar produsele lactate sunt cea mai bună și eficientă sursă de minerale necesare organismului. Puneți în salate ouă și avocado în orice combinații, ca să îmbogățiți aportul de vitamina D. Și tot pentru aperitive și un plus de gust, brânzeturile și cașcavalurile sunt hrănitoare și și bogate în vitamina D”, precizează medicul nutriționist.
Mihaela Bilic recomandă, de asemenea fasolea boabe, lintea, năutul și mazărea.
„Ficăței de pui cu piure de cartofi și murături este o altă combinație pe gustul tuturor, care aduce și vitamina D din belșug. Iar la desert orez cu lapte, ciocolată neagră și banane! Știu, nimic din ce conține vitamina D nu este dietetic- încă o dovadă că sănătatea înseamnă un strop de grăsime”, a mai spus ea.