Alungă durerile cu ceai de salcie

Ultima actualizare:

Când te încearcă durerile, nu te grăbi să iei medicamente. Află din numărul de iulie al revistei “Click! Sănătate” cu ce plante poţi înlocui pastilele antiinflamatoare!

Gheara-diavolului pentru dureri reumatice. Planta este adesea recomandată în ameliorarea durerilor reumatice, deoarece conţine substanţe cu proprietăţi analgezice şi puternic antiinflamatoare. La nevoie, se fac masaje cu unguent de gheara-diavolului sau se ia câte 1 capsulă cu pulbere din plantă, de 3 ori pe zi, înainte de masă, cel puţin 2-3 săptămâni. Aceste remedii calmează durerile şi îmbunătăţesc flexibilitatea articulaţiilor.

Aspirină? Nu, salcie!

Numită şi „aspirină vegetală“, salcia este folosită încă din timpuri străvechi pentru combaterea durerilor reumatice sau de altă natură, planta fiind, de asemenea, utilă şi pentru scăderea febrei. Scoarţa ei conţine derivaţi de acid salicilic, cu acţiune asemănătoare aspirinei, fără efectele secundare ale acesteia (precum iritarea mucoasei gastrice). Poate fi consumată ca infuzie, pe care o prepari din 2 linguriţe de scoarţă de salcie uscată (o găseşti la magazinele naturiste) la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă amestecul la infuzat aproximativ 10 minute, apoi se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici. Pentru a beneficia la maximum de efectele antireumatice, sedative şi antiinflamatoare, se recomandă consumul a câte 2 căni de infuzie pe zi, cel puţin 21 de zile.

Busuiocul, eficient în bolile articulare

De ajutor în caz de inflamaţii este şi busuiocul, planta aromatică folosită des la preparatele culinare. Aceasta conţine substanţe active care încetinesc evoluţia procesului inflamator şi grăbesc vindecarea. Frunzele de busuioc aduc beneficii şi celor care suferă de boli digestive precum gastritele şi enterocolitele, sunt eficiente în bolile urinare şi ameliorează simptomele care însoţesc afecţiunile articulaţiilor. Pentru prepararea ceaiului din busuioc sunt necesare 3-4 frunze proaspete şi 250 ml apă fierbinte. Amestecul se lasă deoparte în jur de 10 minute, apoi se filtrează. Se recomandă 1 cană cu ceai pe zi. Ca să beneficiezi de proprietăţile busuiocului, consumă frunzele cât sunt proaspete.  

Coacăzul-negru are acţiune calmantă

Un alt remediu eficient în tratamentul inflamaţiilor este coacăzul-negru. Frunzele lui conţin principii active cu acţiune diuretică, eliminând excesul de acid uric din corp, compus care întreţine şi agravează inflamaţiile. Pentru a beneficia de proprietăţile antiinflamatoare ale frunzelor de coacăz-negru, se recomandă infuzia din 2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită la 1 cană cu apă clocotită, care se lasă deoparte în jur de 10 minute. Se beau 2 căni cu amestec pe zi, în cure de aproximativ 3 săptămâni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cat jpg
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net