Antibiotice pentru care nu ai nevoie de reţetă
Antibioticele omoară bacteriile, însă nu fac diferenţa între bacteriile bune şi bacteriile rele. Pentru a le proteja pe cele bune din organism, foloseşte antibioticele naturale, care nu au efecte secundare. Iată care sunt cele mai eficiente!
Usturoiul (prin alicina) şi ceapa sunt alimente speciale, adevărate antibiotice naturale, de aceea se încurajează prezenţa lor în alimentaţie încă de la vârste fragede. Deosebit de benefică în anotimpul rece este acţiunea decongestionantă şi antiseptică a cepei şi a usturoiului, deoarece cresc imunitatea organismului şi tratează afecţiunile de la nivelul aparatului respirator.Uleiul de oregano distruge bacteriile patogene, este antiviral şi antifungic. Ca să fie eficient, trebuie să conţină 70% carvacrol. O pastilă de ulei de oregano pe zi este eficientă împotriva paraziţilor stomacali.Ciupercile au capacitatea de a creşte producţia de anticorpi în organism şi sunt o sursă importantă de proteine vegetale de calitate superioară. Au capacitatea de a întări sistemul imunitar. Extractele din ciuperci Pleurotus (burete sau păstrăv de fag) au fost încorporate în tincturi, ceaiuri sau pilule şi au multe efecte benefice: antibacterian, antiviral, reduc tensiunea, protector cardio-vascular şi tonic pentru sistemul nervos.Echinaceea este folosită în lupta cu bacteriile şi virusurile, ajutând şi sistemul imunitar. Cea mai eficientă parte a plantei este rădăcina, din ea se extrag siropuri şi uleiuri.Lactatele trebuie să fie incluse obligatoriu în meniu. Iaurtul şi chefirul, prin conţinutul său natural sau îmbogăţit în probiotice, şi brânza, prin acidul linoleic conjugat prezent în grăsimea naturală a laptelui, stimulează consistent răspunsul imunitar.Extractul de frunze de măslin are proprietăţi puternice antibacteriene şi efecte antivirale. Este eficient în lupta împotriva infecţiilor, a herpesului, a oboselii cornice, a alergiilor şi problemelor de piele. Pentru că funcţionează ca un antibiotic de spectru larg, se luptă şi cu răcelile şi gripele, cu problemele respiratorii şi sinuzita.Mierea de albine are proprietăţi antibacteriene şi poate trata arsurile şi iritaţiile pielii, curăţă dinţii şi gingiile. Cea mai închisă la culoare are proprietăţi antibacteriene mai puternice.Scorţişoara. S-a demonstrat că scorţişoara omoară majoritatea bacteriilor care se găsesc în spitale şi că distruge bacteriile rezistente la antibiotice.Chimenul folosit în preparate culinare cât mai des poate preveni răcelile de sezon. Uleiul esenţial extras din acest condiment are un conţinut mare de compuşi antibacterieni, care pot oferi ajutorul sistemului imunitar.