Armurariul, planta cu efecte remarcabile în vindecarea ficatului. Ce alte afecțiuni tratează

Ultima actualizare:

    Armurariu este o plantă miraculoasă pentru ficat, dar și pentru tratarea altor afecțiunifoto: pixabay.com
Armurariu este o plantă miraculoasă pentru ficat, dar și pentru tratarea altor afecțiunifoto: pixabay.com

Stresul, medicamentele și hrana nesănătoasă sunt cauze esențiale care afectează sănătatea ficatului. Se constată tot mai frecvent cazurile bolnavilor cu afecțiuni hepatice grave. În sprijinul lor, se remarcă terapia cu armurariu, ce a devenit un valoros medicament hepato-biliar încă din sec. al XVIII-lea.

În prezent, fructele de armurariu se folosesc în tratamentul leziunilor ficatului și în hepatitele acute și cronice. De asemenea, s-a observat că principiile active din armurariu protejează ficatul și în cazul unui tratament îndelungat cu antibiotice

Pentru valoarea sa terapeutică, armurariul se numără printre cele mai utilizate plante din lume. Specialiștii spun că valoarea farmacologică a plantei stă în fructele de armurariu. Acestea ajută la detoxifierea și vindecarea ficatului. De asemenea, folosirea extractului de armurariu diminueqază efectul substanțelor hepato-toxice care duc la ciroză sau la necroza ficatului.

Numeroase studii realizate în Germania, SUA, Austria au demonstrat că armurariul este un antitoxic remarcabil și ajută organsimul să reziste la cele mai puternice otrăviri, începând cu ciupercile toxice și până la gazele industriale sau metalele grele. 

Cele mai eficiente remedii cu armurariu

  • Pulberea
  • Tinctura

Cum se prepară remediile cu armurariu


    foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Infuzia

În 250 ml apă clocotită se adaugă doar o linguriță de fructe proaspete măcinate. Vasul se acoperă pentru 10 minute, lichidul se strecoară. Se recomandă consumul a două căni cu ceai pe zi, dintre care prima se bea înainte de micul dejun. Persoana va sta culcată pe partea dreaptă timp de 30 de minute. A doua cană se bea în două reprize, cu 15 minute înaintea celorlalte două mese principale.

Pulberea

Se macină fin fructele plantei și se consumă un vârf de cuțit de praf. Se ține sub limbă pentru 10 minute,a poi se înghite cu puțină apă. Pulberea se administrează de trei ori pe zi. La 15 minute după administrare se pot consuma alte alimente. După un tratament de 20 de zile se face o pauză de 15 zile, iar terapia se poate repeta.

Infuzia combinată

Se pun una-două lingurițe de pulbere în 100 ml apă și se țin de seara până dimineața. Maceratul se strecoară dimineața, iar fructele se adaugă în 100 ml apă clocotită. Infuzia se ține acoperită 15 minute, lichidul se strecoară și se ține la răcit până ajunge la 40 de grade și se adaugă maceratul în acest lichid. Preparatul se poate consuma cu 15 minute înaintea meselor principale și se consumă trei căni pe zi.

Tinctura

Foarte eficientă în tratarea afecțiunilor enumerate mai sus este și tinctura de armurariu. Se macină 50 de grame de fructe de armurariu li se pun în 250 ml alcool alimentare de 70 de grade. Vasul se închide ermetic și se ține 10 zile la temperatura camerei, după care se strecoară și se filtrează. Lichoarea se păstrează la rece. Tinctura se poate administra singură sau asociată cu alte tincturi, în funcțiile de afecțiunile tratate. Se consumă între 10 picătui și o linguriță, cu 15 minute înaintea meselor principale. Este foarte bine ca după aceea, bolnavul să stea culcat pe partea dreaptă dacă tinctura se folosește pentru ficat. După 20 de zile de tratament se recomandă o pauză de 15 zile, apoi cura se poate relua.

Cataplasma

Două-trei lingurițe de pulbere de armurariu se umezesc cu apă caldă, apoi se pun pe o pânză care se aplică pe locul afecțiunii. 

Afecțiunile tratate cu armurariu

În scop terapeutic se folosesc fructele de armurariu bogate în silimarină, substanță care conține flavonoidele silibină și silidianină.

Armurariul este o plantă care nu trebuie neglijată în afecțiunile fictului. Se poate introduce de asemenea în tratamentul afecțiunilor splinei și pancreasului.

Pe lângă acțiunea prinicipală pe care o are asupra ficatului, armurariul se folosește și în tratarea unor afecțiuni frecvente: alcoolism, afecțiuni ale splinei și vezicii biliare, în combaterea efectelor negative ale chimioterapiei, în cancer de colon, hepatic, ovarian, al pielii și prostatei, în cazuri de cancer pulmonar și de sân, în ciroză, constipație, digestie dificilă, dischinezie biliară, hepatite cronice și virale A,B,C, hipertensiune arterială, icter, infecții ale ficatului, ipohondrie, intoxicații cu metanol și metale grele, obezitate, otrăviri, varice, vărsături.

Alcoolismul

În alcoolism, se consumă infuzia combinată, trei căni pe zi, pentru trei săptămâni, urmate de două săptămâni de pauză. Armurariul nu diminuează dependența de alcool, dar contribuie la refacerea ficatului. Planta susține activitatea nervoasă, contribuind la recăpătarea refelexelor și a coordonării normale, reducând asftel tremuratul membrelor. Un studiu făcut pe pacienții alcoolici, într-un spital din Spania, sub conducerea medicului A. Pares, a relevat efectele benefice ale armurariului în cazul acestor bolnavi.

Ciroza

Se administrează o linguriță de pulbere de plantă, de patru ori pe zi, în cure de 21 de zile, urmate de 15 zile de pauză. De asemenea, o comisie medicală din Germania a dat un aviz favorbail, aucm doi ani, pentru tratarea bolnavilor de ciroză cu armurariu. În raportul comisiei s-a menționat că această plantă este un foarte bun stimulent al activității ficatului, că împiedică fibrozarea acestuia și ajută la regenerarea lui.

Cancerul de piele

O dată la două zile se recomandă cataplasmele cu pulbere pe zona bolnavă. Suplimentar, se face și un tratament intern. 

Hepatitele cronice

Se pot trata datorită silibinei din armurariu, care împiedică procesul de acumulare a toxinelor în ficat, favorizând activitatea celulelor hepatice, stimulând eliminarea compușilor toxici din ficat. Se administrează jumătate de litru de infuzie pe zi, în intervale de două săptămâni, urmate de o săptămână de pauză.

Hepatitele virale A,B,C

Se tratează eficient datorită flavonoidelor din semințele de armurariu, care favorizează regenerarea celulelor hepatice și măresc capacitatea ficatului de a se apăra. Se recomandă un tratament de trei săptămâni cu infuzie de armurariu, un litru și jumătate pe zi și o pauză de 15 zile, apoi armurariul se administrează sub formă de pulbere, de trei ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale. După consumul acestui praf nu se mai mănâncă nimic timp de 15 minute. Este bine ca terapia să fie urmată trei săptămâni, după care se face pauză 7 zile și se poate relua.

Digestia dificilă

În acest caz, se consumă tinctură de armurariu, câte două lingurițe pe zi, diluate în 100 ml apă. Se mai poate folosi și ceaiul de busuioc, de fenicul și coriandru.

Pentru diminuarea efectelor negative ale chimioterapiei

Cei care recurg la medicația de sinteză pentru combaterea cancerului se confruntă cu efecte neplăcute. Armurariul este unul dintre puținele remedii cunoscute pentru eficiența în combaterea efectelor adverse ale citostaticelor. Un litru de infuzie combinată, consumată zilnic timp de 20 de zile, susține activitatea hepatică și menține puterea de luptă a sistemului imunitar, împiedicând apariția simpotmelor neurologice provocate de administrarea chimioterapiei.

Obezitatea

Se recomandă trei căni de infuzie de armurariu pe zi pentru topirea grăsimilor.

Hipertensiunea arterială

Se recomandă trei lingurișe de tinctură pe zil, filuate în 100 ml apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net