Aroma mentei crește puterea noastră de concentrare


    Aroma mentei crește puterea de concentrareSursa foto: Click.ro
Aroma mentei crește puterea de concentrareSursa foto: Click.ro

Nutriționiștii europeni ne asigură că aroma uleiurilor volatile extrase din plante oferă organismului mai multă energie decât băuturile calorice sau batoanele proteice.

La această concluzie au ajuns și specialiştii de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care, în urma unor cercetări îndelungate, au confirmat ce beneficii asigură organismului preparatele din mentă. În timpul studiului, participanţilor li s-a dat să miroase frunze de mentă.

Aroma mentei a avut efecte pozitive imediate

Aroma plantei a avut efecte imediate asupra subiecților  care luau parte la acest studiu: astfel că au crescut performanțele atletice ale celor care făceau jogging în mod normal. Mai mult, a crescut  capacitatea de concentrare a persoanelor care aveau  preocupări intelectuale sau efectuau munci administrative. „Deoarece aroma mentei influenţează starea de spirit şi creşte puterea de concentrare, înaintea unei acţiuni importante, pentru a vă recăpăta energia, trebuie să aveţi la îndemână sau o punguţă cu frunze de mentă sau bomboane cu aromă de mentă”, susţin specialiştii americani.         

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub botez reghecampf caciuc png
cub anastasia soare png
sex sex 0 jpeg
image
image
image
image
image
image
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg
Victor Piturca jpeg
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg