Aşa arată un meniu sănătos pentru copii
La vârste fragede, copiii sunt mofturoşi, ezită să încerce noi alimente, refuză cu încăpăţânare unele alimente şi, în ansamblu, nu par să mănânce suficient. Pentru a le asigura un necesar zilnic de vitamine, proteine şi fibre, trebuie să respectaţi câteva reguli de dietă. Trebuie avut în vedere şi necesarul energetic, la vârste mici, copiii fiind foarte activi. Evitaţi, de preferinţă, mâncărurile semipreparate şi sucurile acidulate. Încercaţi să introduceţi în meniul copiilor cât mai multe fructe şi legume, produse lactate, dar şi carne, de preferinţă fiartă sau prăjită pe grătar. Iată un meniu sănătos pentru copii:
Ora 7: suc de fructe, 200 ml + cereale; x lapte integral + cereale.Ora 10: un ou fiert sau ; x un sandviş: 2 felii de pâine + brânză + roşii + castravete.Ora 13: supă de legume sau ciorbă cu borş de legume; x carne fiartă/ înăbuşită la cuptor ;x salată de crudităţi (roşii, castraveţi, morcov).Ora 15: budincă de macaroane x brânză, 100 g.Ora 18: un iaurt sau x legume fierte, salată cu ulei + zeamă de lămâie x peşte fiert sau pe grătar.