Aşa îţi îngrijeşti picioarele vara
Pentru înlăturarea senzaţiei de picioare obosite la sfârşitul zilei se recomandă băile cu apă caldă în care se presară câteva picături de uleiuri de plante şi masajul manual după baie, pentru revigorarea circulaţiei sângelui.
Tăierea unghiilor este foarte importantă. Unghiile de la picioare nu trebuie tăiate oblic, ci drept, fără a le rotunji la colţuri, pentru a preveni formarea unghiei încărnate.
Cuticulele trebuie împinse uşor cu un beţişor de urechi înmuiat în zeama de lămâie. Nu trebuie smulse sau îndepărtate agresiv, deoarece pot constitui porţi de intrare pentru microbi.
Pentru pedichiura efectuată la saloane specializate se recomandă să aveţi o trusă personală, altfel există riscul contractării de boli grave.
Dacă în spaţiile dintre degete există depozite albicioase, urât mirositoare sau pielea tălpilor este crăpată, este posibil să fie vorba despre o micoză, caz în care se aplică o cremă antimicotică (împotriva ciupercilor), timp de două săptămâni.
Menţinerea unei greutăţi potrivite micşorează sarcina pe care trebuie să o suporte picioarele.
Se recomandă purtarea de încălţăminte deschisă, care lasă pielea să respire.
Soluţie eficientă
Un preparat exfoliant poate fi realizat şi în casă, amestecând zeama unei jumătăţi de lămâie cu pulpa unui kiwi şi coaja rasă a unei portocale, peste care adăugăm 100 de grame de sare grunjoasă şi 3 linguri de ulei de măsline. Gomajul trebuie făcut o singură dată pe săptămână.
Citeşte şi:
Exclusiv pentru femei: Cum să vă îngrijiţi picioarele vara
Aşa îţi pregăteşti picioarele pentru fusta scurtă!