Aşa îţi păstrezi ficatul sănătos!
Dacă ficatul este responsabil de eliminarea toxinelor din organism, nu trebuie detoxifiat şi el? „Aici este locul unde unde se filtrează substanţele intrate, iau naştere imunoglobulinele cu rol în imunitate, se reglează sensibilitatea faţă de temperatură şi se secretă fierea, sau bila, care permite digestia grăsimilor", spune dr. Carmen Nonn, medic specialist în medicină complementară. Iată ce ne este de folos:
Anghinarea este cunoscută pentru facilitarea digestiei prin secreţia biliară, favorizând eliminarea sucurilor biliare în duoden. Ajută la reducerea colesterolului în organism, stimulează ficatul să secrete suc biliar şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice, fiind şi un bun diuretic.
Frunzele de măslin sunt deosebite pentru că înglobează un compus numit oleuropeină, a cărui valoare derivă din faptul că e unul din cei mai puternici antioxidanţi naturali ce împiedică depunerea colestorolului rău pe artere şi îmbătrânirea prematură a celulelor. Proprietăţile frunzelor de măslin au un efect important în împiedicarea procesului de oxidare a organismului, ajută şi stimulează digestia reglând totodată şi tensiunea arterială.
Dintr-o dietă de detoxifiere a ficatului propice, nu trebuie să lipsească sub nicio formă sucul proaspăt de fructe sau legume şi consumul de ceai şi apă cât cuprinde.
- CURĂŢAREA FICATULUI (Fares) e un complex natural din plante medicinale menit să protejeze şi detoxifice ficatul prin reducerea ponderii grase a ficatului şi stimularea bunei funcţionări a vezicii biliare. Preţ: 42 lei.- Ceaiul CICOARE (Fares). O linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită va fi de ajuns pentru ca ceaiul să aibe un efect depurativ, stimulent hepatic şi antioxidant sigur. Preţ: 7 lei.- AHGHINARE EXTRACT (Herbagetica). Capsule, se administrează de trei ori pe zi. Ajută la menţinerea structurii normale a ficatului. Preţ: 36 de lei