Atenție, ce și cât mâncați, după postul de 40 zile. Avertismentul nutriționistului: „La ospăț, creierul e șmecher!” Ceaiurile care ajută la digestie

#Exclusiv Click!

După postul de 40 de zile, avem tendința ca, la masa de Paște, să ne înfruptăm din toate bunătățile tradiționale, fripturi, drob, cozonac și ouă. Nu uitați însă, că unele combinații alimentare ne pot băga în spital. Prin intermediul Click!, nutriționista Codruța Pantelimon oferă câteva sfaturi utile.

„La ospăț, creierul e șmecher”

Nutriționista Codruța Pantelimon avertizează, prin intermediul Click!, înainte de masa de Paște:

„Ca și Crăciunul, Paștele vine cu sfințenie, în sufletul nostru, dar și cu multe provocări culinare. Cele 40 de zile de post aduc multe beneficii organismului, de la curățenia trupească la cea sufletească, balsam sfânt, pentru cei care reușesc să-și ducă la bun sfârșit misiunea spirituală.

Însă, provocarea nu este postul trupesc și duhovnicesc, așa cum am fi tentați să credem. Apare fix în ziua marelui ospăț. Atunci intervin mai multe stări emoționale, poftele, umplerea golurilor, pe care creierul șmecher le-a înregistrat în timpul postului”.  

„Nu trebuie să mănânci toate ouăle cu care ciocnești”

Specialista în nutriție Codruța Pantelimon ne îndrumă și cum anume să mâncăm, pentru a evita problemele digestive, care ne pot țintui la pat sau băga în spital:

„Românul oricum este obișnuit cu „rezerve”, ca să fie. De exemplu, nu trebuie să mănânci toate ouăle, cu care ciocnești. Un ou, combinat cu ceapă verde, cu o ridiche și cu ardei gras, este suficient, pentru început.

Faci un pic de pauză și apoi combini proteina animală doar cu o salată verde, de primăvară. Cam două grupe combinate. Ați văzut că, atunci când intervine a treia grupă, deja apar neînțelegerile digestive”.

Ceaiurile care ajută la digestie

Ca să nu vă „pice” greu ospățul, puteți apela, preventiv la anume ceaiuri sau produse naturiste, vestite care ajută la digestie:

„Dacă vă știți pofticioși, încercați să intercalați felurile principale cu mișcare în aer liber și cu ceaiuri de plante (chimen, chimion, mentă, gălbenele) și cărbune activ sau suplimente alimentare digestive naturale.

Acestea ajută foarte mult în combaterea afecțiunilor digestive și sunt la îndemâna oricui, dar mai de preț este conștiința noastră, asupra măsurii în farfurie. Gândește-te că tot acolo vei găsi coastele de berbecuț, nu ți le mănâncă nimeni. Este destul pentru fiecare. Să vă fie de folos și Sărbători fericite!”, mai spune Codruța Pantelimon, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gaini jpg
Carol al II-lea / FOTO Profimedia
dinti albi shuttersotck1 jpeg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
bebelus jpg
image png
test png
ninge 04533700 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net