Atenţie la combinaţiile plante-medicamente!

image
Foto: 123rf

Pentru orice mică durere apelaţi la plante medicinale? Atenţie! Ceaiurile pot să facă mai mult rău dacă sunt consumate când nu trebuie. Specialiştii site-ului healty.com ne sfătuiesc să nu abuzăm de tratamentele alternative.

  • Nu abuzaţi de plantele laxative! Şi ele pot avea efecte secundare. Aceste plante, printre care aloe sau cruşinul, produc o digestie forţată, care ajută la evacuarea scaunului. Există însă riscul ca oamenii să devină dependenţi de aceste laxative dacă le folosesc în doze mari. Utilizarea prelungită poate duce la diaree cronică, slăbiciune musculară, modificarea periculoasă a ritmului cardiac, îmbolnăvirea ficatului sau a rinichilor. 
  • Nu beţi ceai de muşeţel dacă luaţi medicamente anticoagulante. Pentru că mulţi oameni consideră inofensiv ceaiul de muşeţel, acesta e consumat oricând şi oricum. Există câteva situaţii în care muşeţelul face rău. Specialiştii spun că în combinaţie cu anumite medicamente, acesta poate avea efecte secundare grave. Pe lista acestor pastile se află anticoagulantele, aspirina sau antidepresivele.
  • Fără ceai de echinaceea dacă suferiţi de diabet! Dacă suferiţi de artrită reumatoidă, lupus sau diabet de tip 1, sau dacă aţi făcut un transplant, înseamnă că luaţi medicamente care suprimă sistemul imunitar. Echinaceea stimulează sistemul imunitar, prin urmare contracarează efectele medicamentelor. Consecinţa poate fi respingerea ţesutului transplantat sau accentuarea simptomelor bolii autoimune.
BeFunky collage (6) jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
10 gina pistol rochie maria lucia hohan chefi la cutite 3 jpg jpeg
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
cub reghecamf bătaie png
bani curs valutar dolari jpg
manifestatii pro rusia serbia
image
image
image
image
Printesa Diana Andrew Charles (sursa foto Hepta/colaj Click!)
vladimir putin si bomba nucleara
bec
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg