Atenție! Poți lua boli grave când testezi cosmeticele în magazin

Ultima actualizare:

    Pe peria rimelului se poate afla bacteria care produce conjunctivită
Pe peria rimelului se poate afla bacteria care produce conjunctivită

Rujul, creionul dermatograf, tușul pentru pleoape sau rimelul pentru gene, pe care le găsiți sub formă de mostre pe rafturile magazinelor pot fi purtătoare de boli grave! Și asta, pentru că sunt folosite de foarte multe persoane. Iată ce ne sfătuiesc medicii!

Se spune mereu că, înainte să cumperi, e bine să probezi. Însă, trebuie să știi exact ce e bine să testezi și ce nu! De pildă, nu e deloc o idee bună să folosești testerele din magazinele de cosmetice, din cauză că riști să te îmbolnăvești.

Punând pe buze același ruj pe care l-au mai pus multe alte femei înaintea ta, riști să iei un virus herpetic, prin intermediul picăturilor de salivă.

De asemenea, peria rimelui sau pensula tușului de pleoape pot fi purtătoare ale bacteriei care produce conjunctivita (n.r. inflamație a membranei conjunctive care căptușește globul ocular și pleoapele).

Medicul Amreen Bashir, microbiologist la Universitatea Aston din Birmingham, a declarat, pentru „Daily Mail”, că, „deși cei mai mulți oameni nici nu concept să împartă periuța de dinți cu alte persoane, sunt dispuși să folosească mostrele cosmeticelor din magazine. Acest lucru reprezintă un risc mare de a contracta infecții bacteriene sau viruși herpetici. Și asta, pentru că noi toți suntem purtători de diverse organisme vii, iar un tester poate fi folosit de 30 – 40 de persoane diferite, astfel, crescând pericolul răspândirii infecțiilor”.

De altfel, este celebru deja cazul unei femei din Statele Unite ale Americii care a dat în judecată un magazin de cosmetice după ce a contractat virusul herpes simplex (n.r. vezicule dureroase umplute cu lichid, ieșite în jurul buzelor sau la marginea gurii), pe care îl are mai bine de două treimi din populația globului.

Dr. Bashir confirmă că acest lucru este posibil: „Herpesul este, de fapt, o bășică ce apare pe buză sau la colțul buzelor și care poate dura până la zece zile. Rujul solid sau pensula folosită la rujul lichid ating aceste părți ale feței și, dacă sunt folosite și de alte persoane, pot împrăștia infecția”.

Folosind testerele din magazine te poți infecta, de asemenea, cu Salmonella și E.coli, spune specialistul.

Un studiu realizat în 2016 în cazul a 67 de mostre de cosmetice arată că trei sferturi dintre acestea erau contaminate cu stafilococ (n.r. grup de bacterii ce poate cauza o multitudine de boli). Chiar dacă acești stafilococi se află pe pielea noastră în mod obișnuit, specialiștii se tem de faptul că folosind mostrele cosmetice se poate transmite cu ușurință temutul Stafilococ auriu, bacteria mortală, care este rezistentă la meticilină, un antibiotic de ultimă generație, foarte puternic.

„Cercetările arată că 43% din testerele de tuș și rimel sunt contaminate. Cunosc mulți oameni care s-au ales cu conjunctivită după ce au împărțit cu alte persoane rimelul sau după ce au utilizat un rimel vechi, pe care îl aveau de mult timp în geantă. Așadar, ținând cont de toate aceste pericole, nu trebuie să împărțim cu nimeni produsele cosmetice, nici cu prieteni, nici cu alți clienți, în cazul testerelor din magazine ”, a încheiat dr. Bashir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net