Băutura pe care nu trebuie să o consumi cu niciun preț vara, conform recomandărilor renumitului medic Vlad Ciurea

Vara aduce temperaturi ridicate și nevoia constantă de hidratare, iar specialiștii recomandă consumul a cel puțin 2 litri de lichide pe zi pentru a menține organismul sănătos și bine hidratat. Cu toate acestea, nu toate lichidele sunt benefice în zilele toride. Medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă și avertizează românii asupra unei băuturi care trebuie evitată cu orice preț vara: alcoolul.

Medicul Vlad Ciurea. Foto: arhiva.
Medicul Vlad Ciurea. Foto: arhiva.

Pericolele din zilele caniculare

În cadrul unei emisiuni difuzate la Antena 3 CNN, medicul Vlad Ciurea a subliniat pericolele consumului de alcool în timpul verii. Deși mulți oameni consideră că o băutură alcoolică rece poate fi revigorantă, efectele asupra organismului sunt, de fapt, nocive. Chiar și în cantități mici, alcoolul poate provoca probleme grave de sănătate în zilele cu temperaturi extrem de ridicate.

Alcoolul are un impact semnificativ asupra organismului, în special pe vreme caniculară. Potrivit medicului Vlad Ciurea, alcoolul poate afecta creierul și poate duce la comportamente imprevizibile, crescând riscul de accidente. În plus, alcoolul contribuie la deshidratare, un aspect extrem de periculos pe timp de vară.

Probleme de sănătate cauzate de alcool

Medicul Vlad Ciurea a explicat că alcoolul nu doar că deshidratează, dar poate provoca și alte probleme de sănătate severe. „Cantități mici de alcool, în asociere cu căldura excesivă, ne fac să fim imprevizibili. (…) Nimeni nu este împotrivă, nici Guvernul, nici Parlamentul, s-a dat și decret, aveți voie o sticlă de bere rece în perioada de caniculă. Ne hidratează”, a declarat medicul Vlad Ciurea, potrivit a1.ro.

Cu toate acestea, realitatea este că alcoolul nu hidratează, ci dimpotrivă, contribuie la pierderea de lichide din organism. Deshidratarea este un risc major pe timp de vară, iar consumul de alcool nu face decât să amplifice această problemă.

Atrofia cerebrală și alte afecțiuni

Medicul Vlad Ciurea a menționat că a întâlnit pacienți care au venit foarte speriați la consultații, spunând că le-a apărut atrofie cerebrală. Acesta este un efect grav care poate fi asociat cu consumul excesiv de alcool, mai ales în condiții de căldură extremă. Atrofia cerebrală reprezintă o scădere a masei creierului, care poate duce la deteriorarea funcțiilor cognitive și la alte probleme neurologice.

Recomandări pentru o hidratare sănătoasă

Pentru a evita riscurile asociate cu deshidratarea și pentru a menține organismul sănătos pe timp de vară, medicul Vlad Ciurea recomandă consumul de apă, sucuri naturale și alte lichide sănătoase. Acestea ajută la menținerea unui nivel optim de hidratare fără a aduce riscuri suplimentare pentru sănătate.

În concluzie, deși poate părea tentant să consumi alcool pe timp de vară pentru a te răcori, efectele sale negative asupra sănătății sunt semnificative. Pentru a te proteja și a te menține sănătos în zilele toride, alege băuturi sănătoase și evită alcoolul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldați ruși pe frontul din Ucraina oct 2023 FOTO Profimedia (3) jpg
image
image
image
image
image
image
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
busculanda india profimedia jpg
scoala jpg
incendiu grecia profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net