Ce spune doctorul Vlad Ciurea despre trecerea la ora de vară: „Avem un ceas biologic”

În acest weekend, țara noastră va trece la ora de vară, iar faimosul doctor Vlad Ciurea a explicat care sunt, mai precis, consecințele acestui eveniment asupra creierului nostru.

În această sâmbătă trecem la ora de vară / foto: Shutterstock
În această sâmbătă trecem la ora de vară / foto: Shutterstock

După cum știm, de două ori pe an suntem nevoiți să schimbă ora, pentru a putea beneficia de cât mai multă lumină pe timpul zilei. Cu toate acestea, schimbarea orei este un subiect destul de controversat, iar puțini români pot spune că așteaptă cu nerăbdare aceste două ocazii din an. Iar potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, doctor Vlad Ciurea ne explică care sunt consecințele schimbării orei asupra creierului nostru.

În plus, specialiștii mai spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână întreagă pentru a ne adapta la noua oră de vară. Această perioadă este necesară deoarece oamenii sunt nevoiți, brusc, să se trezească cu o oră mai devreme decât sunt obișnuiți.

„Adaptarea este foarte simplă”

Astfel, după cum probabil că deja știm, în cursul nopții de sâmbătă, ora 03:00 urmează să se transforme în ora 04:00. Faimosul doctor neurochirurg Vlad Ciurea a explicat care sunt consecințele acestui moment pentru creierul și sănătatea noastră. Potrivit expertului, schimbarea orei este un lucru benefic și trebuie să folosim raza de lumină drept începutul zilei.

„Noi în creierul nostru avem un ceas biologic. Nu depinde de noi. Poate a venit de sus. Acesta are un anumit ritm care se numește ritm circadian. Dacă razele de soare vin cu o oră mai devreme în România trebuie și noi să ne adaptăm”, a declarat, conform sursei citate, dr. Vlad Ciurea. De asemenea, expertul a mai precizat că adaptarea la noua oră este una foarte simplă și că putem funcționa fără probleme.

„Adaptarea este foarte simplă, ne trezim cu o oră mai devreme. Putem funcționa bine, în activitate perfectă, cu o oră mai devreme. Noi trebuie să folosim raza de lumină să pornim. Dacă Dumnezeu ne-a dat mai devreme cu o oră acestă lumină, trebuie să o folosim în totalitate să putem lucra”, mai explică acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net