Metoda genială prin care putem adormi mai repede. Ce trebuie să facem

Ultima actualizare:

Știm cu toții cât de important este somnul pentru starea noastră de sănătate. Dacă obișnuim să dormim mai puține ore pe noapte decât de recomandă medicii, nu doar că vom fi obosiți de-a lungul următoarei zile, dar, în timp, putem începe să ne confruntăm cu diverse probleme de sănătate destul de grave. Din fericire, dacă avem probleme cu somnul, experții vin cu un sfat care ne poate ajuta să adormim mai repede!

Lipsa somnului poate duce la probleme de sănătate grave / foto: Shutterstock
Lipsa somnului poate duce la probleme de sănătate grave / foto: Shutterstock

Nu este un secret pentru niciunul dintre noi că somnul este important pentru starea noastră generală de sănătate. Cu toate acestea, există cazuri în care indiferent de cât de bine cunoaștem acest lucru, corpul nostru poatea avea probleme cu somnul, iar indiferent de cât de devreme ne culcăm, ori cât de mult timp stăm în pat, nu vom reuși să adormim.

În aceste situații, potrivit informațiilor de la terra.com, există un obicei pe care îl putem introduce în rutina noastră zilnică, pentru a adormi mai bine. Mai precis, doctorul Erla Björnsdóttir, de la Universitatea din Reykjavik, ne spune că exercițiile fizice pot fi cruciale pentru un somn mai odihnitor.

Exercițiile fizice ne pot ajuta să adormim mai repede

Experta din Islanda a examinat informații de la nu mai puțin de 4.300 de persoane, cu vârste între 39 și 67 de ani. Datele de la acești oameni s-au întins pe o perioadă de 10 ani, iar rezultatele au arătat că cei care au rămas activi fizic pe timpul zilei au avut mult mai puține probleme cu somnul.

Mai precis, aceste persoane au avut șanse de 55% mai mari de a se bucura de un somn în parametrii normali, adică au dormit între 6 și 9 ore pe zi. Cei care au început să devină mai activi fizic la un moment dat în timpul studiului au înregistrat o creștere cu 21% a șanselor de a dormi mai bine.

Doctorița Erla Björnsdóttir a spus că exercițiile fizice ajută corpul să se relaxeze, să scape de stres și pot chiar să ne îmbunătățească starea de spirit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net