Descoperirea îngrijorătoare a specialiștilor! Oamenilor le este tot mai greu să digere fructe și legume

Un nou studiu arată faptul că viața la oraș vine cu un efect secundar neobișnuit și destul de îngrijorător. Din cauza lipsei de fibre din dieta noastră, organismul își poate pierde, în timp, capacitatea de a digera fructe și legume.

Fructele și legumele devin mai greu de digerat
Fructele și legumele devin mai greu de digerat

Viața la oraș are, fără doar și poate, nenumărate avantaje, iar indiferent de câte neplăcut este traficul, ori indiferent de cât de fierbinte devine asfaltul vara, există motive întemeiate pentru care cei mai mulți oameni își doresc să locuiască într-un oraș cât mai mare. Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la observatornews.ro, există și un dezavantaj la care poate că niciunul dintre noi nu s-a gândit până acum!

Un studiu condus de către Sarah Moraïs, de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, din Israel, a arătat faptul că trei specii anume de microbi ce digeră celuloza sunt foarte rari în populațiile moderne, din orașe.

Lipsa acestor microbi este importantă deoarece celuloza se găsește în abundență în fructe și legume, însă corpul uman nu o poate digera complet. Pentru acest lucru, avem nevoie de unele bacterii intestinale, care, se pare, sunt din ce în ce mai rare.

Fructele și legumele sunt din ce în ce mai greu de digerat

Din cauza dietei mult mai sărace în fibre, dietă specifică populațiilor moderne, din țările industrializate, corpului îi este din ce în ce mai greu să digere banalele fructe și legume. În trecut, potrivit rezultatelor acestui studiu, cei tremi microbi care digeră celuloza erau extrem de comuni în rândul oamenilor din Antichitate, ori chiar de dinainte de această epocă.

„Aceste constatări implică, în mod colectiv, un declin al acestor specii în intestinul uman, probabil influențat de trecerea la un stil de viață occidentalizat”, au explicat, conform sursei citate, autorii acestui studiu ce a analizat mostre de fecale din mai multe epoci. Rezultatele efortului oamenilor de știință a fost publicat în revista Science, iar studii viitoare vor urmări să găsească soluții pentru această problemă, cât și pentru menținerea unui intestin sănătos.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net