Cât va costa carnea de miel pentru Paște, în 2024. Anunțul făcut de ministrul Agriculturii

Chiar dacă Postul Paștelui nu a început de mult timp, prin piețele din țară deja au apărut scumpiri la diverse alimente de post, iar românii se gândesc cu teamă la prețul pe care îl va avea carnea de miel, când vor sosi sărbătorile. Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a vorbit despre acest subiect care îngrijorează atât de mulți oameni.

Ce se va întâmpla cu prețul cărnii de miel de Paște
Ce se va întâmpla cu prețul cărnii de miel de Paște

Potrivit informațiilor de la Antena 3 CNN, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vorbit despre ce se va întâmpla cu prețul cărnii de miel, odată ce ne vom apropia de Paște. Acesta a fost întrebat cât urmează să costeze un kilogram de carne de miel, iar în ciuda faptului că a evitat să menționeze un interval anume, în privința prețurilor, a menționat că își dorește o piață cu prețuri corecte, atât pentru fermier, cât și pentru consumatori.

„Nu pot să dau un preț estimat, pentru că vreau să fie o piață corectă a vânzării cărnii de miel în perioada sărbătorilor pascale. Din discuțiile pe care le-am avut cu fermierii, mi-au spus foarte clar că vor avea un preț decent astfel încât să-și acopere cheltuielile și să aibă și un mic profit, pentru că toată lumea muncește pentru acest lucru”, a explicat ministrul, confrom sursei citate.

Cât va costa carnea de miel de Paște

Florin Barbu a mai spus faptul că, anul trecut, kilogramul de carne de miel s-a vândut cu un preț de aproximativ 25 de lei. Ministrul Agriculturii a mai precizat faptul că se îndoiește că prețul din acest an va depăși această valoare. „Nu pot să influențez piața. Dacă în calitatea mea de ministru dau un preț, sigur că voi influența piața. Nu vreau să fac acest lucru”, a mai declarat Florin Barbu.

De asemenea, ministrul Agriculturii a mai vorbit și despre parteneriatele comerciale pe care țara noastră le are. Potrivit acestuia, undeva în jur de 17% din consumul de carne de ovină este asigurat de către țara noastră. În același timp, Florin Barbu a mai spus că, la acest capitol, aproximativ 90% din importul țărilor arabe vine din România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net