Un eveniment astronomic rar va fi vizibil cu ochiul liber. Când va apărea o nouă stea pe cer

Un eveniment astronomic rar urmează să creeze un spectacol de neratat pe cerul planetei noastre. În lunile următoare, o explozie atât de strălucitoare va avea loc în galaxia noastră, încât pe cerul Pământului va apărea, pentru o perioadă scurtă, o „nouă” stea.

Evenimentul poate avea loc oricând, până în septembrie / foto: NASA
Evenimentul poate avea loc oricând, până în septembrie / foto: NASA

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, NASA a explicat că acest eveniment, cunoscut drept „nova”, este o oportunitate rară pentru cei din emisfera nordică, acest tip de explozie fiind destul de rar în galaxia noastră. Sistemul solar în care va avea loc explozia este numit T Coronae Borealis și se află la o distanță uriașă de planeta noastră, de 3.000 de ani lumină.

Sistemul conține două stele, extrem de aproape una de cealaltă. O „pitică albă”, cât și o „gigantă roșie”. Fiind la o distanță atât de mică una de celalaltă, materia din steaua mai mare se revarsă asupra piticii albe, iar pe măsură ce se acumulează căldură, se va declanșa o explozie.

„Pe măsură ce materia se acumulează pe suprafața piticului alb, se încălzește și se obține o presiune din ce în ce mai mare până când bang - este o reacție de fugă”, a explicat, conform sursei citate, Bradley Schaefer, ce deține funcția de profesor emerit de fizică și astronomie, în cadrul Louisiana State University.

Un eveniment astronomic important va avea loc în galaxie

Profesorul american a comparat evenimentul care va avea loc în spațiu cu explozia unei bombe cu hidrogen, pe Pământ. Practic, de pe planeta noastră va putea fi văzută mingea de foc rezultată. „Va fi luminoasă pe cer, așa că va fi ușor de văzut din curtea dvs.”, a adăugat Schaefer.

Iar în privința momentului în care acest eveniment important va avea loc pe cerul nostru, experții estimează că el va putea fi observat în orice moment. Cel mai târziu, explozia ar putea avea loc prin luna septembrie și va fi vizibilă cu ochiul liber câteva zile. Ultima oară când acest sistem solar a trecut printr-un astfel de eveniment a fost în 1946, iar următorul ar trebui să aibă loc în 80 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net