Un caz de crimă a fost soluționat după 44 de ani. Modul uimitor prin care anchetatorii au găsit făptașul

Un tragic caz de crimă ce a avut loc în anul 1980, în Oregon (Statele Unite), a fost rezolvat recent de către anchetatori! Aceștia au reușit să identifice și să aresteze criminalul folosind ADN găsit într-o bucată de gumă mestecată.

Cazul a fost rezolvat după 44 de ani
Cazul a fost rezolvat după 44 de ani

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, pe data de 15 ianuarie 1980, studenta în vârstă de numai 19 ani, Barbara Tucker, a fost „răpită, agresată sexual și bătută până la moarte”, spun autoritățile din Statele Unite. Iar dreptate în acest caz teribil s-a făcut de abia recent! Robert Plympton, acum în vârstă de 66 de ani, a fost condamnat săptămâna trecută pentru crimă cu premeditare, cât și 4 capete de acuzare de crimă de gradul doi, în acest caz.

Bărbatul a pledat nevinovat, iar avocații acestuia au declarat că urmează să facă apel la condamnare. Până la definitivarea deciziei instanței, Plympton rămâne în arestul din Multnomah County.

Criminalul a fost identificat după ADN

Ancehtatorii au decis să folosească tampoane din timpul autopsiei studentei, pentru a crea un profil ADN al suspectului. Mostrele au fost trimise companieie Parabon NanoLabs, din Virginia, unde s-a reușit crearea unei predicții instantanee a fenotipului. Astfel, anchetatorii au reușit să afle care erau trăsăturile fizice ale suspectului.

Polițiștii au reușit, în martie 2021, să îl identifice ca suspect principal pe Robert Plympton. Acesta a fost supravegheat de anchetatori, iar atunci când a fost văzut scuipând o gumă de mestecat, autoritățile au ridicat mostra, pentru a testa ADN-ul. Acesta se potrivea perfect cu rezultatele descoperite în urma testării tampoanelor de la autopsie.

Plympton a fost arestat pe 8 iunie 2021, iar autoritățile au spus că încă continuă să încerce să rezolve toate cazurile, indiferent de cât timp a trecut de la acestea. „Fiecare dintre ele reprezintă o persoană pentru ofițerii noștri, iar poveștile lor tragice sunt transmise din generație în generație în speranța că într-o zi vom aduce onoare numelor lor și un sentiment de dreptate și închidere a cazurilor lor”, spunea, conform sursei citate, șeful poliției, la acea vreme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net