Beneficiile ceaiului de urzică
Ultima actualizare:
Ne înţeapă dacă o atingem, dar are multe beneficii asupra organismului nostru. Urzica ne vitaminizează, detoxifiază şi mineralizează corpul, după perioada anotimpului rece. Profitaţi, căci este sezonul urzicilor!
Urzicile aduc organismului un aport însemnat de clorofilă (antioxidant puternic), dar şi cantităţi importante de minerale precum calciu, magneziu, zinc, potasiu şi fosfor şi vitamine: A, C, D, E, K. Ceaiul de urzică este unul dintre cele mai eficiente leacuri pe care le avem la îndemână. Este foarte bogat în substanţe benefice şi compuşi activi şi are efecte extraordinare pentru sănătatea oamenilor, conform www.alegesanatos.ro.
- echilibrează sistemul de apărare al organismului;
- combate anemia şi astenia, vitaminizează şi remineralizează organismul;
- contribuie la eliminarea substanţelor toxice din sânge;
- fiind un excelent diuretic, ajută organismul să elimine acidul uric şi bacteriile care provoacă infecţii ale tractului urinar;
- stimulează metabolismul şi secreţia bilei;
- combate tusea, fluidifică secreţiile bronhice şi favorizează eliminarea lor;
- cura de urzici energizează şi revigorează organismul;
- conţine antihistaminice naturale care sunt eficace pentru combaterea alergiilor de sezon;
- ceaiul ajută la reducerea retenţiei de apă, fiind excelent în curele de slăbire. Consumat înainte de fiecare masă, suprimă apetitul, mâncând mai puţin;
- un consum regulat de ceai va duce la estomparea celulitei;
- graţie proprietăţilor antiinflamatorii, ceaiul de urzici reduce simptomele cauzate de artrită;
- compresele cu ceai de urzici activează regenerarea ţesuturilor, fiind recomandate pentru a îmbunătăţi aspectul tenului;
- urzica este recunoscută în popor pentru capacitatea ei de a combate mătreaţă şi căderea părului. Vitaminele şi mineralele întăresc foliculii capilari şi refac structura firelor de par;
- scade nivelul zahărului din sânge şi tensiunea arterială;
- ameliorează simptomele menopauzei;
- distruge viermii intestinali sau paraziţii.