Beneficiile consumului de gulie. De ce este bine să o mâncăm

Ultima actualizare:

Deşi nu este la fel de populară ca sora ei, varza, gulia este o legumă plină de beneficii, fiind recunoscută mai ales pentru un conţinut ridicat de vitamina C. Iată principalele beneficii ale acestei legume cu gust uşor dulceag!

image

Diabet

Gulia e un ajutor excelent pentru diabetici. Reglează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce înseamnă că poate fi consumată şi de către cei care au probleme cu diabetul.

Oase şi dinţi

Gulia este o bună sursă de fosfor, mineral care are un rol esenţial în formarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor, contribuie la creşterea şi regenerarea ţesuturilor şi ajută la menţinerea Ph-ului sângelui.

Copiilor în creştere sau celor suferind de rahitism li se recomandă să consume suc proaspăt de gulii.

Contracţii musculare

Sucul de gulii este indicat pentru combaterea contracţiilor musculare şi atenuarea durerilor cauzate de acestea. Consumat zilnic, la micul dejun, câte un pahar, sucul de gulie poate face minuni în cazul cârceilor.

Sistem imunitar şi anemie

Sucul de gulie ajută la eliberarea toxinelor din organism. Gulia conţine şi vitamina B6 care întăreşte sistemul imunitar ajută la formarea hemoglobinei şi vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi.

Cancer

Studii au arătat că un consum regulat de legume din familia crucifere contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer precum cancerul pulmonar.

Vitamine

Gulia e o excelentă sursă de vitamina C, care contribuie la sănătatea oaselor, cartilajelor, dinţilor şi gingiilor, protejează contra infecţiilor, favorizează absorbţia fierului, accelerează cicatrizarea rănilor şi are proprietăţi antioxidante.

Vitamina B6 care este folosită de organism în metabolismul proteinelor şi al acizilor graşi, contribuie la fabricarea globulelor roşii şi le permite acestora să transporte mai mult oxigen şi ajută la bună funcţionare a sistemului imunitar.

Răceli

Gulia este un leac eficient în tratarea afecţiunilor respiratorii. Siropul de gulie este indicat în tratarea tusei, a bronşitei sau a anginei, scrie frunza-verde.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net