Berea, un posibil scut împotriva gastritei şi ulcerului
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu până la 17% riscul infecţiei cu Helicobacter Pylori, bacterie care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului, responsabilă cu gastrita şi ulcerul. Mai mult, berea poate facilita eradicarea bacteriei, datorită efectului său antibacterian.
Rezultatele au indicat că un consum moderat de bere poate proteja împotriva infecţiei cu această bacterie al cărei grad de incidenţă la populaţia globului este de aproape 50%, iar în România de peste 60%.
„Datorită ingredientelor sale naturale, în special a hameiului, berea poate deveni un inamic natural împotriva factorilor prezenţi în mediu şi care ne pot ataca sănătatea. Este foarte important să ştim însă că doar combinată cu un stil de viaţă sănătos, berea îşi poate pune în valoare beneficiile pentru organism" afirmă Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Un pahar sau două de bere consumate săptămânal scad incidenţa infecţiei cu Helicobacter Pylori cu 11%, iar 3-6 pahare de bere pe săptămână reduc factorul de risc cu 17%. Pentru femei sunt indicaţi maximum 330 ml de bere cu 5% alcool pe zi, iar pentru bărbaţi 660 ml de bere.