Boala pe care o poate ascunde un fir de păr din bărbă sau mustața la femei? Poate fi o efecțiune pe termen lung

Ce boală ascunde un fir banal de păr din barbă sau mustața la femei? Poate fi vorba de o afecțiune pe termen lung!

Hirsutismul-boala care provoacă creșterea excesivă a părului la femei
Hirsutismul-boala care provoacă creșterea excesivă a părului la femei

Hirsutismul

Vorbim despre Hirsutism. Hirsutismul - cunoscut și sub numele de creștere excesivă a părului - este o afecțiune care apare la 5 până la 10% dintre femei. Aceasta determină creșterea nedorită a părului pe față și pe corp la femei. Părul tinde să crească în zonele întâlnite de obicei la bărbați. Mai multe afecțiuni pot cauza hirsutismul, iar tratamentele au ca scop reducerea sau eliminarea părului nedorit.

Principalul simptom al hirsutismului este creșterea excesivă a părului grosier și închis la culoare în zonele corpului care sunt sensibile la hormonii masculini. Aceste zone sunt buza superioară, bărbia și linia maxilarului, spatele, pieptul și abdomenul, partea interioară a coapsei.

În aproximativ jumătate din cazuri, hirsutismul rezultă din creșterea nivelului de androgeni. De asemenea, hirsutismul poate apărea și la femeile cu niveluri normale de androgeni. Androgenul este hormonul sexual masculin și se găsește în mod normal la femei la niveluri scăzute. Atunci când organismul produce prea mulți androgeni, poate provoca hirsutism la femei.

epilare definitiva salon jpg jpeg

Cauze posibile ale hirsutismului

Sindromul ovarelor polichistice este cea mai frecventă cauză a hirsutismului. Persoanele cu acest sindrom pot avea și alte simptome, inclusiv: acnee, diabet, perioade menstruale neregulate, dificultate în a pierde în greutate.

Tratament hirsutism

Hirsutismul este, de obicei, o afecțiune pe termen lung. Alegerea de a elimina creșterea excesivă a părului depinde de fiecare persoană. Dacă creșterea părului nu îi deranjează, o pot lăsa în pace. Cu toate acestea, multe persoane aleg să îndepărteze părul.

Epilare cu laser

În timpul epilării cu laser, un dermatolog sau o asistentă calificată aplică un fascicul intens de lumină laser pe o zonă de piele păroasă. Este posibil să simțiți o ușoară senzație de înțepătură în timpul procedurii și o ușoară roșeață și umflătură pe termen scurt. Procedura nu este permanentă, dar părul este îndepărtat mai mult timp decât în cazul epilării cu ceară sau al epilatoarelor.

Electroliză

În timpul electrolizei, un ac mic este introdus într-un folicul de păr pentru a furniza o încărcătură electrică. Această încărcătură ucide părul până la rădăcină. Este posibil să aveți o senzație ușoară de înțepătură, precum și roșeață și sensibilitate pe termen scurt. Orice păr mai închis la culoare sau mai gros poate necesita mai multe tratamente.

Epilare cu ceară

Epilarea cu ceară presupune aplicarea unui strat subțire de ceară încălzită pe suprafața pielii cu păr, care este apoi smulsă. Acest proces scoate părul în întregime de la rădăcină. De obicei, acest lucru trebuie făcut doar o dată la trei săptămâni. La fel ca la bărbierit, pot apărea fire de păr crescute sub piele.

Medicamente

Medicamentele pot trata creșterea părului legată de hirsutism. Acestea pot scădea cantitatea de păr sau pot opri creșterea părului nou. Cele mai multe medicamente trebuie luate timp de șase luni înainte de a începe o îmbunătățire vizibilă. Printre aceste medicamente se regăsesc pilulele contraceptive.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net