Brusturele, pansament contra antibioticelor

image

Numit şi ”leacul bun la toate”, banalul brusture poate lupta cu boli ca diabetul, afecţiuni inflamatorii, răceli sau constipaţie. Din rădăcina de brusture se obţin tincturi, decoct sau ceai, leacuri naturale care ajută şi la detoxifierea organismului.

  • Combate diabetul. Ceaiul din rădăcină de brusture e recomandat în lupta contra diabetului, întrucât conţine substanţe active care reglează nivelul glicemiei. Se consumă intern, în cure de 15 zile pe lună, câte 3-4 căni pe zi.
  • Pansament contra antibioticelor. Datorită conţinutului foarte mare de inulină (45-50%), rădăcina de brusture devine un adjuvant la tratamentul cu medicamente antibiotice. Previne unele tulburari digestive: inapetenţa, durerile de stomac, tulburările de tranzit intestinal. Se administrează pulberea, câte o linguriţă de patru ori pe zi, în cure de minimum 21 de zile.
  • Tratează infecţiile urinare şi renale. Infecţiile tractului uro-genital pot fi tratate cu ceai din rădăcină de brusture. Conţine poliacentilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare. În astfel de cazuri se recomandă atât consumul intern - câte 1 litru de ceai pe zi, cât şi uzul extern - băi de şezut zilnice.
  • Artrita reumatoidă. Brusturele stopează procesele degenerative la nivelul articulaţiilor, are efecte antiinflamatoare articulare, ajută la stoparea proceselor de distrucţie la nivelul finelor tesuturi cartilaginoase din articulaţii, prin acţiunea sa antioxidantă. La începutul anotimpului rece se ţine o cură cu decoct de rădăcină de brusture, din care se administreaza câte 2-3 căni pe zi, în cure de 4-6 săptămâni.
  • Calmează rapid durerile. Efectul antiinflamator recomandă brusturele în alungarea unei game variate de dureri cauzate de reumatism, luxaţii, entorse, înţepături de insecte, artrită, gută etc.
  • Detoxifică organismul. Substanţele active pe care le conţine, cum sunt sărurile de potasiu, uleiurile volatile şi taninul, ajută la eliminarea toxinelor din organism.  
  • Ajută la slăbit. Ceaiul de brusture ajută şi în curele de slăbire, datorită proprietăţilor detoxifiante sau depurative. Combate problemele digestive, elimină toxinele din corp şi previne formarea straturilor adipoase. În plus, te scapă şi de celulită, în acelaşi timp în care are grijă de toată silueta ta.
  • Combate constipaţia. Zaharurile nedigerabile din rădăcina de brusture stimulează formarea de bacterii tip Bifidus, în colon, fac să crească biomasa fecalelor şi conţinutul lor de apă, stimulează peristaltismul intestinal, îmbunătăţind eliminarea. Se administrează pulbere, câte două linguriţe pe zi, dimineaţa şi seara, timp de trei săptămâni şi se poate relua la nevoie, după cinci zile de pauză, conform www.formula-as.ro.
Mihai Bendeac
niculina stoican   facebook jpg
cabral andreea ibacka botez fetita jpeg
Gigi Hadid și Kanye West
grasime corporala
carte mihai morar dan negru png
Angelina Jolie si Brad Pitt
kanye west
mihai bendeac
Fotografia 1 jpg
image
image
image
image
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja
ion soricica jpg
munti sursa FOTO Pixabay
bani in portofel jpeg
Copiii dintr un oraș din Franța fac frigul în clase jpg