Cafeaua elimină durerea de cap

Ultima actualizare:

Te chinuie din când în când durerea de cap? Specialistul Click! în medicina tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne spune cum putem scăpa de durerea de cap, cu ajutorul metodelor ayurveda.

  • Cafeaua. Durerea cauzată de retenţia de lichide în creier poate fi tratată dacă beţi o ceaşcă de cafea tare, fiind eficientă în contractarea vaselor cerebrale. Efectul e mai puternic la cei care nu beau regulat cafea. O cantitate prea mare de cafeină poate face ca vasele de sânge să se contracte, ceea ce poate declanşa o migrenă. 
  • Condimentele. Amestecul de condimente Trikatu din medicina ayurveda (piper negru, piper lung şi ghimbir) are efecte importante pentru reducerea durerilor de cap. Consumaţi ghimbir şi acest amestec de condimente zilnic, sub diverse forme: ceai, praf sau condiment în mâncare. Ghimbirul este un antiinflamator foarte bun, piperul negru neutralizează toxinele digestive, iar piperul lung le elimină. Ghimbirul se poate folosi şi extern, sub formă de comprese pe tâmple sau pe zonele unde durerea de cap este mai intensă. Se taie rondele din rădăcina de ghimbir şi se aplică direct pe pielea umezită înainte cu puţin ulei sau ghee, fiind legate într-un tifon. Se lasă 60 de minute. 
  • Supa de fasole Mung (fasole cu boabe mici verzi). Uite cum o prepari: se lasă la înmuiat fasolea 12 ore. Se fierbe 25-30 de minute împreună cu frunze de dafin, boabe de piper, sare şi o crenguţă de cimbru. Separat, se pun într-o tigaie o lingură de Ghee (unt clarificat), o linguriţă de ghimbir pulbere, o linguriţă de piper negru măcinat şi o linguriţă de piper lung măcinat). Se taie cubuleţe 100 de grame dintr-o rădăcină de ţelină şi se înăbuşe în amestecul de unt şi condimente 2-3 minute la foc mic. După ce fasolea este fiartă, se amestecă cu ţelina şi se mai lasă un minut la foc mic. Supa strecurată se poate consuma dimineaţa devreme sau seara târziu, iar boabele se vor mânca la amiază. Astfel consumată este şi un tonic pentru digestie şi, în aproximativ o oră, durerea de cap va dispărea.
image
image
image
image
image
image
fructe pexels jpg
abuz jpeg
calendar ortodox 2021 27 februarie sfantul procopie marturisitorul png
metrou bucuresti jpeg
cernobil colaj pexels jpg
foto1 jpg
Botosani copila oi jpg
wizz air pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net