Cărbunele medicinal tratează tusea

Ultima actualizare:

Scade colesterolul

Chiar dacă este cunoscut ca un bun pansament pentru stomac, cărbunele medicinal poate fi eficient şi pentru inimă. Specialiştii îl recomandă în tratamentul pentru scăderea concentraţiei colesterolului din sânge, fapt ce duce la îmbunătăţirea activităţii inimii. Un tratament de 7 zile, cu câte o pastilă pe zi, poate face minuni în special pentru persoanele cardiace.

Tratează problemele respiratorii

Iarna, cele mai dese afecţiuni sunt cele respiratorii. Persoanele care suferă de astm, dar şi cele care au crize respiratorii şi tuse prelungită, au în cărbunele medicinal un aliat de nădejde. Se amestecă, două linguri de pulbere de cărbune medicinal într-un pahar mare cu apă şi se consumă zilnic, timp de cel puţin 7 zile.

Calmează durerile de stomac

Cărbunele medicinal absoarbe acidul gastric din stomac şi duce astfel la calmarea crizelor de gastrită.  În acest caz, cărbunele medicinal poate fi luat atât preventiv, cât si atunci când simţi că începe o criză de gastrită. Îl poţi lua sub formă de pastilă sau pulbere, dizolvată într-un pahar cu apă.

Reduce inflamaţiile şi iritaţiile

Cărbunele medicinal este eficient şi în cazul eczemelor sau iritaţiilor. Amestecă o lingură de pulbere de cărbune medicinal cu o lingură de apă şi aplică pe zona afectată. Această cataplasmă nu trebuie aplicată pe răni deschise.

Soluţie pentru respiraţia urât mirositoare

Dacă ai probleme cu res­­pi­­raţia urât mirositoa­­re cauzată de alimentele care au fermentat în stomac, un cărbune medicinal poate salva situaţia. Înghite o pastilă de cărbune medicinal cu un pahar cu apă.

Alte remedii naturale

Ceaiul de pătlagină este unul dintre cele mai bune remedii contra tusei. Se prepară din două linguriţe de plantă măcinată la o cană de apă fiartă, din care se consumă două căni pe zi, timp de o săptămână.

Siropul de cimbru este dezinfectant şi expectorant. Asta înseamnă că, dacă tusea este provocată de un microb, cimbrul îţi va curăţa căile respiratorii. Iei câte o linguriţă de sirop de 3-5 ori pe zi.

Sucul de ceapă îm­­piedică dezvoltarea bacteriilor, este un calmant al tusei şi un expectorant excelent. Doza zilnică recomnadată este de 3 linguriţe în amestec cu orice fel de ceai sau adăugat în supă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net