Care este, de fapt, ora ideală pentru masa de seară. Așa îți reglezi metabolismul și te odihnești mai bine
Un medic nutriționist a dezvăluit care este ora ideală pentru ultima masă a zilei. Dacă vei respecta această regulă importantă, vei avea o digestie mai bună, un somn mai odihnitor și o sănătate hormonală îmbunătățită!

Ora ideală pentru a servi cina / foto: Shutterstock
Fie că vorbim despre micul dejun, prânz sau cină, fiecare masă principală a zilei este importantă. Micul dejun oferă energia necesară pentru a începe ziua, prânzul furnizează nutrienți esențiali pentru susținerea activităților de peste zi, iar cina, când este aleasă corect și servită la ora potrivită, sprijină refacerea organismului, scriu cei de la pbmchealth.com.
Dar ce înseamnă, de fapt, o oră potrivită pentru cină? Un medic nutriționist dezvăluie cea mai importantă regulă a ultimei mese din zi!
Ora ideală pentru servirea cinei
Nutriționistul Chloe Thomas a spus într-un interviu pentru publicația „Mirror” că, pentru o digestie mai bună, un somn odihnitor, o sănătate hormonală optimă și inclusiv o claritate mentală, este important să ținem cont de ora la care servim ultima masă din zi, în special persoanele de sex feminin.
Chloe Thomas recomandă ca ultima masă din zi să fie servită cu două până la trei ore înainte de ora de culcare. Așadar, dacă te vei culca la ora 23:00, cel mai bine este să mănânci la ora 19:00, cel târziu ora 20:00: „Momentul mesei ne poate îmbunătăți starea de spirit și claritatea mentală”, a ținut ea să precizeze.
Sfaturi pentru o alimentație echilibrată
Nutriționistul Chloe Thomas a oferit, de asemenea, recomandări pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată:
1. Prioritizează pregătirea mesei, astfel încât să ai mâncarea gata când mergi la serviciu sau la școală.
2. Mănâncă doar când îți este cu adevărat foame, iar dacă nu reușești să ai o masă completă, optează pentru gustări bogate în proteine și fibre, cum ar fi brânza de vaci sau iaurtul grecesc cu banană și unt de arahide.
3. Dacă vrei să slăbești sau să îți îmbunătățești musculatura, consumă micul dejun, deoarece ajută la stabilizarea glicemiei și la combaterea poftelor alimentare.