Carnea de miel: ce conţine şi cum o găteşti sănătos

Ultima actualizare:

     Mielul este bogat în vitamine B, fier şi zincclicksanatate.ro
Mielul este bogat în vitamine B, fier şi zincclicksanatate.ro

Deşi se găseşte pe tot parcursul anului, în ţara noastră carnea de miel se consumă mai ales de Paşte. Dar este sau nu sănătos să mâncăm miel? Care sunt beneficiile şi cât de mult este prea mult? Şi cum ar fi mai bine să îl preparăm şi să îl mâncăm?

Mieii sunt crescuţi, în general, fără hormoni şi alte medicamente. Ceea ce este foarte bine. Carnea sa este bogată în proteine, iar conţinutul său de grăsimi variază de la o bucată la alta: între 16 şi 20 g de grăsimi la 100 g.

Este o grăsime bogată în acizi graşi saturaţi şi colesterol - de aceea, poate fi mai bine să o eviţi şi să o laşi la marginea farfuriei. Dacă ai nivel crescut de colesterol şi trigliceride, obezitate, afecţiuni hepato-renale sau hipertensiune, alege părţile din miel fără grăsime, cum sunt pulpele, şi consumă cantităţi mici.

Pentru persoanele sănătoase, mielul constituie o alternativă la alte tipuri de carne mai grase: carnea slabă de miel are puţine calorii, mai exact, 100 g de carne conţin doar 160 de calorii.

Sfaturi utile pentru o masă sănătoasă

Citeşte continuarea aici

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net