Căsătoria şi sexul ne prelungesc viaţa

Petrecerea timpului în compania multor femei. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard au descoperit că bărbaţii care sunt crescuţi în mediu cu mai puţine femei mor mai repede decât cei care cresc înconjuraţi de multe femei.

Căsătoria. O analiză realizată pe baza a 90 de studii, ce au inclus 500 de milioane de oameni a scos la iveală faptul că bărbaţii căsătoriţi trăiesc, în medie, cu 10 ani mai mult decât cei necăsătoriţi.

Consumul moderat de alcool. Un compus ce se găseşte în strugurii roşii, numit resveratrol, are capacitatea de a proteja corpul împotriva îmbătrânirii,  a diabetului de timp 2, a atacurilor cerebrale şi a bolilor de inimă.

Viaţa sexuală activă. Sexul îşi poate prelungi viaţa, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea Queens, din Belfast. Bărbaţii care aveau o rată mai mare a orgasmelor trăiau de două ori mai mult, comparativ cu cei care nu făceau sex.

Folosirea zilnică a aţei dentare. Aţa dentară nu asigură doar îngrijirea dinţilor, ea poate reduce şi riscul de boli de inimă. Aţa dentară previne apariţia bolilor gingivale care duc la infecţii ce le permit bacteriilor dăunătoare să intre în fluxul sanguin şi să crească riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Deţinerea unei pisici. Experţii de la University of Minnesota›s Stroke Institute din Minneapolis au constatat că pisicile reduc stresul şi anxietatea, având capacitatea de a scădea riscul de atac de cord al proprietarilor cu 30%.

Joggingul. Se pare că bărbaţii îşi pot prelungi speranţa de viaţă cu 6,2 ani şi femeile cu 5,6 ani dacă fac săptămânal două ore jumătate de jogging. El creşte nivelul de colesterol bun, scade presiunea arterială, îmbunătăţeşte funcţiile imunitare, previne obezitatea şi îmbunătăţeşte bunăstarea fizică.

Suplimentele de vitamina D. Vitamina D este esenţială pentru absorbţia calciului şi întăreşte oasele, ţinându-le puternice. Studiile recente au indicat că persoanele în vârstă care iau suplimente de vitamina D şi calciu au un risc de deces cu 9 % mai scăzut, comparativ cu indivizii care nu iau astfel de suplimente.

Îngrăşarea. Poate părea ciudat, dar câteva kilograme în plus pare să crească rata de supravieţuire în rândul indivizilor în vârstă, susţin oamenii de ştiinţă de la Kaiser Permanente din Portland, Oregon.

Cântatul. Experţii de la Universitatea din Londra a demonstrat că prin cântat putem să ne reducem nivelul stresului, producând mai multe endorfine. Totodată, cântatul antrenează inima, plămânii şi muşchii abdominali şi pe cei ai spatelui.

Nervii. Nu mai este de mult timp un secret faptul că atunci când ne abţinem să reacţionăm agresiv suntem expuşi la un nivel foarte ridicat de stres. Prin urmare, este firesc să ne eliberăm furia, pentru că diminuează presiunea la care este supusă inima atunci când avem nervi.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
cub botez tort liam png
meghan markle jpg
reghe corina caciuc jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Prizonieri britanici eliberați de Rusia / Foto Aiden Aslin via BBC
toamna copaci frunze galbene shutterstock
image
image
image
image
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png