Cât de necesar este magneziul?
Pentru mulți, la primele semne de oboseală, magneziul este primul supliment alimentar pe care-l aleg. Află cât de important este acest mineral, din ce alimente să ți-l procuri și de ce nu trebuie să crești foarte mult aportul zilnic de magneziu!
Pâinea de secară sau de graham, bananele, cartofii copți, legumele verzi, migdalele, nucile, susanul sunt surse bune de magneziu care acoperă necesarul zilnic de 300 mg de magneziu al femeilor și de 400 mg al bărbaților. Suplimentele alimentare care conțin magneziu și care sunt luate fără analize medicale prealabile este posibil să ducă la o depășire a aportului zilnic, manifestată prin diaree. Este un mod în care corpul încearcă să elimine excesul de magneziu.
Îți asigură un somn cu adevărat odihnitor
Magneziul reglează nivelul de melatonină, hormon secretat de o glandă de la baza creierului numită epifiză care combate insomnia. De asemenea, alungă stresul care cauzează probleme legate de somn.
Relaxează sistemul nervos
Un alt hormon pe care magneziul îl menține la un nivel normal este serotonina. Acesta relaxează sistemul nervos, alungă anxietatea și-ți dă o stare de bine, fiind un neurotransmițător care influențează dispoziția la fel de mult ca și somnul, memoria, apetitul.
Află pe clicksanatate.ro ce boli eviți dacă-ți asiguri necesarul zilnic de magneziu!