Cât de sănătos este să folosim legume congelate? Avertismentul specialiștilor
Prețurile din ce în ce mai mari și banii parcă tot mai puțini pentru a face față realității zilelor noastre îi determină pe români să adauge în coșul de cumpărături, destul de des, produse congelate. Cât de benefice sunt pentru organismul nostru, au explicat însuși nutriționiștii.
Cele mai recente studii demonstrează că 49% dintre români consumă produse congelate măcar o dată pe săptămână. Specialiștii explică ce se întâmplă cu fructele care sunt recoltate, apoi congelate.
Nutriționist: „Este adevărat că unele vitamine se distrug prin congelare”
Din ce în ce mai multe persoane optează pentru un stil de viață sănătos, însă banii nu sunt suficienți, așa că apelează la variante ajutătoare.
Cu siguranță nicio legumă congelată nu poate egala gustul și aspectul uneia proaspăte, însă prețurile mari de la raft îi îndeamnă pe oameni să adauge în coș și legume congelate care pot fi păstrate în congelator pentru mai mult timp.
„Unele legume și fructe prezintă avantajul că ele sunt recoltate la momentul când sunt maturate complet. Asta înseamnă că, din punct de vedere nutrițional, sunt superioare dacă le comparăm cu cele pe care le cumpărăm din supermarket", a explicat un medic nutriţionist, miercuri, la Antena 3 CNN.
Medicul nutriționist a mai explicat și faptul că există anumite vitamine, precum vitamina C și vitamina B1, care sunt diminuate prin congelare. Un alt aspect important este acela că nu își pierd din calitățile nutritive.
„Este adevărat că unele vitamine se distrug prin congelare sau sunt, să spunem, diminuate. De exemplu, vitamina C într-o proporție de 25%, mai puțin vitamina B1, într-o proporție de 10%.
În rest, din punct de vedere al calităților nutritive, ele sunt păstrate prin metoda de conservare prin congelare.
Când cumpărăm alimente congelate, nu recomand produsele semi-preparate care au foarte mulți aditivi și grăsimi, care sunt susceptibile să se oxideze", mai recomandă nutriţionistul.