Câţi paşi trebuie să faci zilnic pentru o sănătate de fier

Se spune că pentru o sănătate de fier trebuie să facem zilnic mișcare. Persoanele care nu mers la sala de fitness sau nu aleargă în aer liber își pot monitoriza pașii pe care îi fac în cursul unei zile. Iată că studiile recente au demonstrat că ne putem menține în formă chiar și cu 5.000 de pași zilnic. 

image

Un studiu la care au participat aproape 17.000 de femei mai în vârstă (vârsta medie de 72 de ani) a constatat faptul că acestea şi-au redus riscul decesului cu până la 41% atunci când au făcut doar 4.400 de pași pe zi, comparativ cu cele care au efectuat doar 2.700 de paşi. „Mesajul nostru nu este un mesaj nou: activitatea fizică este bună pentru toată lumea. Ce este nou şi izbitor este legat de cât de puţin efort trebuie să facem pentru a face o diferenţă”, spune autorul principal al studiului, Dr. I-Min Lee, profesor de medicină la Harvard Medical School şi profesor de epidemiologie la Şcoala de Sănătate Publică din Harvard.

Ce activități poți face

Studiul sugerează activităţi precum parcarea cât mai departe a maşinii, alegerea scărilor în loc de lift, mişcarea în timpul pauzelor publicitare la televizor, joaca cu nepoţii sau plimbarea animalului de companie. Cercetătorii susțin că paşii sunt uşor de măsurat, cu ajutorul unui tracker de activitate sau chiar cu ajutorul unei aplicaţii direct din telefonul smartphone, fapt des întâlnit acum la majoritatea telefoanelor inteligente. În plus faţă de acest lucru, medicii ar putea scrie o prescripţie de activitate pentru adăugarea a 1.000 de paşi pe zi în fiecare săptămână sau lună, pentru că etapele sunt uşor de cuantificat.

5.000 de paşi pe zi

Pentru a avea o idee mai bună despre cât de multă activitate fizică ar putea face o diferenţă în durata vieţii, cercetătorii au privit înapoi la un studiu amplu asupra femeilor în vârstă. Toate participantele purtau un dispozitiv care le-a măsurat activitatea timp de şapte zile în timpul orelor de veghe. Aparatul a numărat paşii şi a măsurat ritmul fiecărei activităţi fizice în parte. Cercetătorii au constatat de asemenea faptul că intensitatea activităţii nu a făcut o diferenţă statistic semnificativă. Iniţiatorii studiului au ajuns la concluzia că nu contează dacă mergem mai repede sau mai încet. Studiul nu a urmărit în mod specific modul în care activitatea fizică suplimentară ar putea reduce riscul de deces, deoarece a găsit doar o simplă asociere, însă Dr. Lee afirmă cu tărie faptul că activitatea fizică zilnică poate îmbunătăţi tensiunea arterială, procesarea zahărului din sânge şi nivelurile de colesterol. Activitatea fizică regulată a fost de asemenea legată de o mai bună gândire şi abilităţi de memorie şi o îmbunătăţire a calităţii vieţii, conform csid.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cea mai scunda femeie cea mai inalta femeie guinness world records jpg
prison puzzle jpg
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net