Ce boli stau în spatele cearcănelor

Ultima actualizare:

Sănătatea se citeşte pe faţa omului, spune o vorbă din popor. Cearcănele sunt un semn al suferinţei organismului, atunci când nu sunt moştenite genetic. Uitaţi ce boli pot ascunde pungile de sub ochi!

Din ce în ce mai mulţi oameni se plâng de apariţia cearcănelor, a feţei căzute şi a privirii omului obosit. Într-adevăr, ritmul alert în care trăim, orele insuficiente de odihnă şi stress-ul zilnic îşi pun amprenta chiar pe faţa noastră. Dacă ne privim în oglindă şi observăm apariţia cearcănelor, atunci trebuie să tragem un semnal de alarmă. Acestea pot fi un semn al unor afecţiuni sau sensibilităţi despre care nu ştim.

Circulaţia sângelui deficitară

Cearcănele mai mari şi de culoare mai închisă apar, de regulă, la persoanele cu pielea mai închisă la culoare, acest fapt datorându-se excesului de melanină. Persoanele care au aşa-zisele pungi sub ochi, trebuie să ştie că acestea apar în cazul unei circulaţii deficitare de sânge sau din cauza retenţiei de apă. 

Oricum, pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea de sub ochi se subţiază şi mai mult şi este posibil să apară cearcănele mai accentuat. Atunci când cearcănele apar din cauza retenţiei de apă, trebuie avut în vedere consumul excesiv de sare, tabagismul şi alte obiceiuri nesănătoase care duc, în timp, la boli cardiace, boli ale glandei tiroide sau boli de ficat şi rinichi. Mare atenţie şi la nasul veşnic înfundat, căci venele care drenează din ochi în nas se pot dilata şi umple cu lichid care capătă o culoare închisă.

Anemia sau afecţiuni pulmonare

În funcţie de culoarea care predomină la cearcăne, acestea pot ascunde anumite boli. Culoarea cenuşie poate ascunde o anemie sau afecţiune sistemică asociată cu stress şi oboseală. Culoarea albastră ascunde o circulaţie proastă, semn al unor posibile afecţiuni cardiace sau pulmonare. Culoarea roşie trădează o vascularizare mare, ce e specifică persoanelor cu hipertensiune. Lipsa de odihnă, consumul de alcool, tutun, cafea şi dulciuri suprasolicită glandele suprarenale şi pot duce la umflarea feţei. Consumul excesiv de făină şi alte făinoase produc îmbătrânirea prematură a pielii. Pentru a te menţine cât mai în formă, ai grijă să dormi 8 ore pe noapte, să bei apă toată ziua, să ai o dietă cât mai sănătoasă şi echilibrată, fără prea mult exces de carne, potrivit www.clicksanatate. 

Remedii naturale anticearcăne

Vitamina B3 este foarte bună pentru strălucirea feţei şi îndepărtarea pungilor de sub ochi şi a cearcănelor. Vitamina C este la fel de importantă pentru un ten fără cearcăne. Poţi prepara suc de castravete cu zeamă de lămâie, pe care să o aplici o dată pe săptămână. Sucul de ananas sau sucul de cartofi cruzi sunt remedii la fel de bune pentru diminuarea cearcănelor. În plus, renunţarea la fumat, alcool şi alte obiceiuri îmbunătăţeşte rapid zona de sub ochi. Seara, înainte de culcare, foloseşte ulei de migdale sau de măsline pentru a hidrata faţa şi a păstra elasticitatea pielii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net