Ce poţi trata cu ceai de brusture

simeon stalpnicul png

Nimic nu e mai simplu decât să faci un ceai, mai ales dacă acesta poate înlocui tratamente medicamentoase. Nu e un secret că licoarea de brusture e “duşmanul” multor boli, datorită proprietăţilor sale de excepţie. Iată care sunt cele mai importante probleme de care poţi scăpa cu o simplă cură cu ceai de brusture!

  • Combate diabetul. Ceaiul din rădăcină de brusture este recomandat în lupta contra diabetului, întrucât conţine substanţe active care reglează nivelul glicemiei din sânge. Se consumă intern, în cure de 15 zile pe lună, câte 3-4 căni pe zi.
  • Tratează infecţiile urinare şi renale. Infecţiile tractului uro-genital pot fi tratate cu ceai din rădăcină de brusture. Conţine poliacentilene, substanţe cu rol antibiotic în organism, care tratează cu succes afecţiuni precum cistita, nefrita, infecţiile urinare. În astfel de cazuri se recomandă atât consumul intern - câte 1 litru de ceai pe zi, cât şi uzul extern - băi de şezut zilnice.
  • Artrita reumatoidă. Brusturele stopează procesele degenerative la nivelul articulaţiilor, are efecte antiinflamatoare, ajută la stoparea proceselor de distrucţie la nivelul finelor ţesuturi cartilaginoase din articulaţii, prin acţiunea sa antioxidantă. La începutul anotimpului rece se ţine o cură cu decoct de rădăcină de brusture, din care se iau câte 2-3 căni pe zi, în cure de 4-6 săptămâni. 
  • Pansament contra antibioticelor. Datorită conţinutului mare de inulină (45-50%), rădăcina de brusture devine un adjuvant de nădejde la tratamentul cu medicamente antibiotice de sinteză. Previne unele tulburări digestive: inapetenţa, durerile de stomac, tulburările de tranzit intestinal. Se administrează pulberea, câte o linguriţă de patru ori pe zi, în cure de 21 de zile.
  • Combate constipaţia. Zaharurile nedigerabile din rădăcina de brusture stimulează formarea de bacterii tip Bifidus în colon. Se administrează pulbere, câte două linguriţe pe zi, dimineaţa şi seara, timp de trei săptămâni, şi se poate relua la nevoie, după cinci zile de pauză.
  • Ajută la slăbit. Ceaiul de brusture ajută şi în curele de slăbire, datorită proprietăţilor detoxifiante sau depurative pe care le are. Combate problemele digestive, elimină toxinele din corp şi previne formarea straturilor adipoase. În plus, te scapă şi de celulită.
  • Calmează rapid durerile. Efectul antiinflamator recomandă brusturele în alungarea unei game variate de dureri cauzate de reumatism, luxaţii, entorse, înţepături de insecte, artrită, gută. 
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub andreea antonescu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
rebeca pascu jpg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
trenul regal jpg
Brasov 1 jpg
Bloc aida szilagyi FOTO renasterea banateana
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II a jpg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg