Ce poţi trata cu germeni de grâu

Germenii de grâu conţin un număr impresionant de substanţe nutritive, esenţiale pentru sănătate. Reprezintă o sursă naturală de proteine, fibre, acizi graşi omega-3, acid folic, magneziu, fosfor, zinc, calciu, vitamina E şi complexul de vitamine B (niacină, tiamină şi B6). 

Află din revista „Click! pentru femei“ în ce afecţiuni s-au dovedit benefici!

Previn bolile cardiovasculare

Germenii de grâu diminuează riscul de a face boli cardiace şi, în acelaşi timp, îmbunătăţesc starea de sănătate a întregului sistem cardiovascular. Octacosanolul, ingredientul activ din germenii de grâu, reduce nivelul colesterolului şi te fereşte de accidentele vasculare cerebrale. De asemenea, acizii graşi omega-3 protejează inima.

De ajutor în sarcină

Acidul folic din componenţa germenilor de grâu este un element foarte important pentru sănătatea fătului, fiind recomandat de medici atât înainte de conceperea copilului, cât şi în sarcină. Astfel, se reduce riscul de a naşte copii cu defecte de tub neural (malformaţii congenitale grave) sau cu alte tipuri de malformaţii.

Normalizează nivelul glicemiei

Germenii de grâu sunt bogaţi în carbohidraţi de bună calitate care se absorb lent, nu modifică valorile glicemiei şi nu determină eliberarea de insulină. Astfel, este menţinută glicemia la un nivel optim, chiar şi la câteva ore după masă. 

Întăresc sistemul imunitar

Sistemul imunitar poate fi stimulat prin includerea germenilor de grâu în dieta zilnică. Astfel, organismul va fi capabil să lupte împotriva unui număr mare de boli şi de afecţiuni grave, precum cancerul sau diabetul. S-a dovedit că antioxidanţii din germenii de grâu distrug radicalii liberi şi alte microorganisme care provoacă dezechilibre.

Cresc rezistenţa la efort

Datorită conţinutului ridicat de octacosanol, germenii de grâu sunt recomandaţi în regimul celor care fac multă mişcare. Cresc rezistenţa organismului, dar şi capacitatea de concentrare.

Reglează metabolismul

Tiamina e de ajutor împotriva tulburărilor metabolice, cum ar fi obezitatea. Aceasta reglează arderile interne, asigură necesarul de energie şi stimulează eliminarea grăsimilor. Complexul de vitamine B este prezent în cantitate mai mare în germenii de grâu.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
front 2 (captura video) jpg
Alina jpeg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
alexandra dinub jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
image
image
image
image
image
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea