Ce să pui în cadă ca să te simţi bine

Ultima actualizare:

Dacă obişnuiţi să faceţi des baie cu cada plină, atunci ar fi indicat să puneţi, în afară de spumante şi uleiuri frumos mirositoare, şi alte soluţii care vă ajută la sănătate. Nu au nici pe departe succesul tratamentelor interne cu plante medicinale, dar sunt eficiente în multe boli.

Muştar

Contra gripei şi a reumatismului, pentru inimă şi aparatul respirator, se prescriau în trecut băi cu muştar. Fiind extrem de iritante pentru piele, aceste băi n-au voie să dureze mai mult de zece minute. 200 de grame de făină de muştar se pun într-o cantitate nu prea mare de apă călduţă şi se amestecă până se obţine o pastă subţire. Ea va fi lăsată să stea 30 de minute în repaus şi numai după aceea va fi introdusă în cadă, unde apa nu trebuie să depăşească 37° C. După baie, faceţi un duş şi frecaţi-vă pe tot corpul, pentru a vă curăţa bine pielea.

Argilă

 Un remediu excepţional pentru constipaţie, probleme dermatologice, nervozitate, stări de epuizare, afecţiuni metabolice, obezitate, boli ale sistemului reproducător feminin, tulburări ale irigaţiei sangvine, discopatii, reumatism, afecţiuni ale aparatului respirator şi tulburări de somn îl constituie băile cu argilă pură, lipsită de microorganisme patogene. Se pune pulberea într-un vas cu apă şi se amestecă până se transformă într-o pastă subţire. Se lasă deoparte pentru jumătate de oră, după care se toarnă în apa din cadă. După o baie cu argilă, trebuie să vă întindeţi în pat şi să vă odihniţi cel puţin o oră. 

Săruri de sulf

Cei ce au modificări degenerative la articulaţii sau coloană şi, pe lângă aceasta, ar dori să-şi îmbunătăţească aspectul pielii pline de impurităţi îşi pot pregăti foarte uşor o baie cu sulf în cadă. Puneţi în apa caldă exact cantitatea de sare de baie cu săruri de sulf indicată pe ambalaj şi respectaţi durata recomandată pentru îmbăiere. Temperatura optimă a apei este una cuprinsă între 36 şi 39° C.

Drojdie

Aceste băi sunt indicate pentru cei ce au probleme cu inima. Umpleţi cada cu apă la 39-40° C. Separat, dizolvaţi în 5 litri de apă 5 pacheţele de drojdie şi turnaţi în cadă. Apoi aşteptaţi până când temperatura apei scade la 35-36° C şi se observă o fermentare. Vă îmbăiaţi 20 de minute. Când simţiţi că baia devine neplăcută, ieşiţi imediat din cadă.

Miere de albine

Mierea adăugată la apa din cadă înfrumuseţează pielea, calmează nervii de la nivelul epidermei, combate insomnia, reumatismul, amigdalita şi faringita. Încălziţi o ceaşcă de miere în bain-marie, până când devine foarte fluidă, iar apoi combinaţi-o cu lapte cald. Turnaţi totul în apă şi amestecaţi energic. Îmbăia-ţi-vă timp de 20 până la 30 de minute, la 39-39,5° C, după care vă întindeţi în pat.

Lapte

Laptele e o sursă bogată de vitamina A, de care pielea are nevoie pentru a-şi păstra elasticitatea şi a evita apariţia ridurilor. Băile în lapte liniştesc nervii şi ajută la relaxare, stopează evoluţia unei răceli şi elimină contracturile musculare. Amestecaţi 125 g de tărâţe de grâu în 3 litri de lapte cald şi lăsaţi-le să fiarbă împreună 15 minute. Strecuraţi apoi laptele printr-un tifon şi turnaţi-l în cadă. După baie, staţi în pat 30 de minute, conform www.formula-as.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masina electrica
padure tropicala jpg
mar negru jpg
Masline Pixabay jpg
ger naprasnic jpg
semafor jpeg
Stațiunea Borsec. Foto Statiunea Borsec
italia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net