Ce schimbări au loc toamna în organism
Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit care sunt transformările principale din organismul uman atunci când vine toamna.
Temperatura ambientală începe să penduleze între 10 şi 20 de grade Celsius şi scoatem din şifonier puloverele şi gecile. Însă ce se întâmplă cu adevărat în corpul nostru? Cercetătorii britanici au descoperit 6 modificări majore faţă de sezonul estival.
Inima bate mai repede
Când temperatura scade, vasele sanguine se contractă pentru a menţine temperatura corporală. Asta face să crească tensiunea şi inima să bată mai repede.
Dormim mai mult
Statistic, începând cu luna octombrie, oamenii dorm cu 2,7 ore mai mult pe noapte faţă de celelalte luni ale anului. Chiar dacă nu e un somn odihnitor, e cu siguranţă mai lung şi mai agitat.
Iubirea pluteşte în aer
S-a demonstrat ştiiţific faptul că fluctuaţiile hormonale suferă modificări la femei în această perioadă a anului. Aşa că în aer plutesc la propriu estrogen şi testosteron.
Vorbim mai mult
Toamna este anotimpul socializării. Statistic ieşim mai des cu prietenii în oraş decât în restul anului. Inclusiv numărul apelurilor telefonice creşte faţă de lunile estivale.
Ne deshidratăm mai repede
Din cauza temperaturii oscilante şi a hainelor groase de pe noi, transpirăm mai des şi ne deshidratăm intens.
Memoria se îmbunătăţeşte
Studiile confirmă că în septembrie şi octombrie funcţiile cognitive şi abilităţile de memorare funcţionează la capacitate maximă. Spre deosebire de restul anului reţinem mai multe lucruri pe durate mai lungi de timp.