Ce trebuie să mănânci dacă ești infectat cu Covid. 4 sfaturi de la UNICEF

Infecția cu COVID este o afecțiune gravă, cu care organismul nostru nu s-a mai confruntat niciodată. Practic, odată ce ai contactat virusul, nu prea știi la ce să te aștepți. Nimeni nu are de unde să știe care va fi evoluția bolii. Însă, pe lângă tratamentul prescris de medic, putem contribui și noi la o însănătoșire mai grabnică. Cum? Printr-o alimentație sănătoasă, bazată pe cât mai multe fructe și legume! Este sfatul UNICEF pentru toți cei care trec prin boală.

Legumele proaspete sunt cele mai indicate dacă ești bolnav de Covid
Legumele proaspete sunt cele mai indicate dacă ești bolnav de Covid

Consumă fructe și legume proaspete

Dacă ești infectat cu Covid, cel mai probabil te afli în carantină, la domiciliu, și urmezi un tratament medicamentos prescris de medic. Însă, trebuie să ai grijă și la alimentație! Nu poți mânca orice în această perioadă, căci organismul este slăbit și are nevoie de cât mai multe vitamine, minerale și nutrienți. Ce ar fi bine să mănânci? Cât mai multe fructe și legume proaspete! Atnție, însă! Alege-le pe cele de sezon! Fie le consumi ca atare, fie le folosești ca ingrediente în salate sau în mâncăruri gătite, legumele nu ar trebui să-ți lipsească din meniu. 

Comenzile online sau un membru al familiei care nu este în izolare pot fi de un real ajutor în perioada acestora. 

Și legumele congelate sunt bune

Dacă nu ai acces la legume și fructe proaspete, există o alternativă: cele congelate care își păstrează toate vitaminele chiar dacă sunt înghețate. Temperaturile scăzute nu le alterează proprietățile, ci doar le conservă. Legumele congelate sau conservate, precum fasolea, năutul, porumbul, spanacul sau mazărea pot fi păstrate luni întregi și pot fi introduse cu ușurință în dietă. Nu uita de ovăz sau cereale care pot fi alegerea ideală pentru mic dejun, în vederea unei recuperări cât mai rapide. 

Alege gustări sănătoase

Din păcate, în această perioadă a valului 5 Omicron, cazurile de copii infectați sunt cele mai multe de la debutul pandemiei. Prin urmare, aceste sfaturi venite din partea UNICEF se adresează inclusiv lor. Cei mici adoră gustările, iar acestea ar trebui să fie servite de două ori pe zi. Însă, în locul dulciurilor, chipsurilor sau snacks-urilor, asigurați-vă că aveți în casă nuci, migdale, caju, iaurt, brânză sau fructe uscate. Acestea vor înlocui cu succes gustările nesănătoase. 

Evită alimentele procesate

Chiar dacă folosirea produselor proaspete este limitată, încercați totuși să folosiți cât mai puține alimentele procesate. Produsele semipreparate, gustările ambalate și deserturile sunt adesea bogate în grăsimi saturate, zaharuri și sare. Ceea ce nu ajută deloc organismul mai ales în această perioadă de convalescență. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
carne de porc craciun jpg
bacalaureat jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
bucuresti storia jpg
femeie stranut  jpg
Mango Mannheim O6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net