Ceai de limba cerbului beneficii
Limba cerbului este o specie de ferigă veşnic verde, preponderent europeană, ea mai fiind cunoscută la noi sub numele de năvalnic. Aceasta creşte în principal în zonele umbroase din pădurile de fag şi se numără printre cele mai cunoscute plante medicinale româneşti. Iată tot ce trebuie să ştii despre ceai de limba cerbului beneficii.
Planta de limba cerbului are numeroase beneficii atât în uz intern, cât şi în uz extern. Medicii o recomandă pentru efectele sale detoxifiante asupra ficatului, vezicii biliare şi rinichilor. Mai jos puteţi afla cum se prepară ceai de limba cerbului şi de asemenea puteţi vedea şi ce beneficii are acesta asupra organismului.
Ceai de limba cerbului beneficii: Indicaţii terapeutice
Limba cerbului are proprietăţi medicinale deosebit de puternice, mai ales rizomii şi fructele, care conţin vitamine, izoflavone, mucilagii şi taninuri. Acestea au efecte antiinflamatorii, diuretice, detoxifiante, astringente şi cicatrizante. Iată la ce ajută ceai de limba cerbului beneficii:
- dizolvarea şi eliminarea nisipului, nămolului şi pietrelor la ficat, rinichi şi fiere.
- obstrucţiile vezicii biliare.
- evacuarea bilei în duoden.
- combate diareea. De aceea, este bine să consumăm ceai de limba cerbului.
- potoleşte tusea, eliberează căile respiratorii.
- ajută la scăderea febrei.
- ajută în bolile pulmonare.
- ceai de limba cerbului beneficii - folosit regulat stimulează regenerarea părului ( se fierbe planta şi se face masaj pe pielea capului) şi tratează părul gras.
Ceai de limba cerbului beneficii: Mod de preparare
Fizioterapeuţii spun că limba cerbului este mai benefică în stare proaspătă, verde. Procesul de uscare omoară foarte mult din proprietăţile medicinale pe care planta le are.
Cum se prepară ceai de limba cerbului: se pune o linguriţă de plantă la o cană de apă fiartă şi infuzează 10 minute. Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi, înainte de masă, îndulcit cu miere de albine. Consumul de ceai din aceasta plantă provoacă transpiraţie şi diureză (n.r. volum al urinii secretate de rinichi într-o perioadă de timp dată).