Ceaiul de ghimbir, un excelent antiinflamator și calmant natural

Ultima actualizare:

    Ceaiul de ghimbir are o mulțime de beneficii pentru sănătateFoto: pixabay.com
Ceaiul de ghimbir are o mulțime de beneficii pentru sănătateFoto: pixabay.com

Cunoscut şi sub numele de ”piper alb”, ghimbirul este unul dintre cele mai versatile condimente, cu o aromă înţepătoare şi iute. Însă, înainte de toate, are multiple beneficii asupra organismului uman. Ghimbirul conţine vitaminele A, C, E şi complexul B, magneziu, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu, zinc, calciu şi betacaroten.

  • Răceală. Faptul că ceaiul de ghimbir este în topul celor mai recomandate remedii pentru răceală şi gripă se datorează conţinutului foarte mare de antioxidanţi, dar şi aromei sale puternice. Luptă cu bacteriile şi virusurile, este expectorant şi antifebril. Ceaiul de ghimbir descongestionează nasul şi sinusurile, calmează durerea în gât, scade febra şi este un foarte bun tonic. 
  • Probleme digestive. Ceaiul de ghimbir reduce balonarea şi flatulenţa, calmează simptomele indigestiei şi diareei şi reglează tranzitul intestinal. În plus, ghimbirul are un puternic efect antispastic şi protejează mucoasa gastrică. Poate fi consumat şi după mesele grele, bogate în proteine şi carbohidraţi, sau în cazul persoanelor cu o digestie lentă şi dificilă. Însă, atunci când este consumat în exces, peste 3 căni de ceai zilnic, poate cauza probleme digestive, cum este indigestia. 
  • Antiinflamator. Ceaiul de ghimbir poate lua cu succes locul ibuprofenului, pentru dureri de slabă şi medie intensitate. Te ajută în cazul durerilor de cap, musculare, menstruale şi articulare. Taie câteva felii de ghimbir fără coajă şi pune-le într-un vas cu un litru de apă clocotită, aşteaptă 15 minute, apoi bea infuzia pe tot parcursul zilei, completând cu apă plată necesarul de hidratare. Poţi face acest tratament timp de 3-4 zile, o dată pe lună sau când durerile articulare se acutizează. Sigura regulă este să nu îl combini cu medicamente. 
  • Imunitate. Ceaiul de ghimbir întăreşte sistemul imunitar prin concentraţia de antioxidanţi şi substanţe active. Ghimbirul este bogat în potasiu, zinc, calciu şi magneziu şi vitaminele B6, C şi D. Ghimbirul reduce semnificativ stresul şi oboseala, unii dintre cei mai mari duşmani ai unui sistem imunitar sănătos. Poţi bea ceai de ghimbir pe toată durata sezonului rece, în care adaugi 2 linguriţe de suc de lămâie. 
  • Circulaţia sângelui. Ghimbirul păstrează vasele de sânge sănătoase şi te poate scăpa de problemele circulatorii, din cauza cărora ai mereu mâinile şi picioarele reci. Mai mult decât atât, unele studii au demonstrat o creştere a nivelului de eritrocite în cazul persoanelor care beau ceai de ghimbir. Eritrocitele sunt globulele roşii din sânge care transporta oxigenul molecular între ţesuturile organelor. Ajută la oxigenarea creierului şi, implicit, la lupta cu stresul, o memorie mai bună şi o atenţie crescută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
carne de porc craciun jpg
bacalaureat jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
bucuresti storia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net