Alimentul care încetinește creierul și te face să gândești mai greu. Dr. Vlad Ciurea: „Se umflă în burtă”
Doctorul Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, trage un semnal de alarmă în privința unui aliment consumat frecvent de mulți români. Astfel, specialistul avertizează asupra efectelor negative ale meselor copioase asupra activității creierului.

Potrivit specialistului, atunci când mâncăm prea mult, organismul este obligat să direcționeze o mare parte din energie către procesul de digestie, ceea ce reduce capacitatea creierului de a funcționa la nivel optim. Prin urmare, trebuie să fim atenți la cantitatea și calitatea alimentelor pe care le consumăm pentru a nu ne simți obosiți și pentru a ne păstra concentrarea și productivitatea.
Alimentul care reduce capacitatea creierului de a funcționa la nivel optim
Atunci când stomacul este suprasolicitat, creierul nu mai primește resursele necesare pentru a rămâne alert și concentrat, mai ales dacă consumăm pâine albă: „În limbajul nostru se spune «big belly no brain», pâinea se umflă în burtă și nu mai poți să gândești. Populațiile sudice din Europa au siestă, nu poți să îi condamni pentru că trăiesc foarte bine.
Trebuie să avem o alimentație bună, corectă și cât mai multă apă. Pledez pentru multă apă și mai ales pentru apă alcalină, contează foarte mult pentru că schimbă PH-ul. Contează aerul curat, raza de lumină, rugăciunea, alimentația gândirea optimistă”, a spus medicul pentru Antena 3.
De ce și când poate fi nocivă pâinea albă?
Pâinea albă este un aliment procesat, cu o textură ușoară, comparativ cu alte tipuri de pâine. Studiile arată că un consum frecvent de pâine albă poate crește riscul apariției unor afecțiuni precum diabetul de tip 2, obezitatea și bolile cardiovasculare, anunță „Verywellhealth”. În plus, consumul regulat poate favoriza creșterea în greutate, deoarece are mai multe calorii în comparație cu varianta integrală.
Totuși, pâinea albă este o sursă importantă de carbohidrați, care reprezintă principala formă de energie pentru organism. Deși pâinea integrală este o opțiune mai nutritivă, pâinea albă poate face parte din dietă, cât timp cât este consumată cu moderație, anunță publicația internațională. Pentru a echilibra efectul pâinii albe asupra nivelului zahărului din sânge, este indicat să o combini cu alimente bogate în proteine sau fibre, care ajută la menținerea senzației de sațietate și la stabilizarea energiei pe parcursul zilei.



































