Ceaiul de hibiscus ţine depresia departe

Ultima actualizare:

Cunoscut pentru gustul acrişor şi culoarea roşie, ceaiul de hibiscus aduce un plus de sănătate în organism. Este bogat în vitamina C, minerale şi antioxidanţi, având proprietăţi care tratează bolile de ficat, hipertensiunea şi anxietatea. Iată principalele beneficii pe care le are această plantă.Cunoscut pentru gustul acrişor şi culoarea roşie, ceaiul de hibiscus aduce un plus de sănătate în organism. Este bogat în vitamina C, minerale şi antioxidanţi, având proprietăţi care tratează bolile de ficat, hipertensiunea şi anxietatea. Iată principalele beneficii pe care le are această plantă.

  • Reduce colesterolul. Ceaiul de hibiscus reduce colesterolul, ajutând, astfel, la protejarea organismului împotriva bolilor de inimă şi la protejarea vaselor de sânge împotriva deteriorării. Proprietăţile hipolipidemice şi hipoglicemice ale ceaiului hibiscus pot fi benefice pentru cei care suferă de diabet. 
  • Are efect relaxant. Infuziile, decocturile şi băuturile din aceste flori au proprietăţi calmante şi reconfortante, care combat efectele stresului: indigestii, oboseală şi pot fi considerate adjuvante în perioade de refacere a organismului. Conţine flavonoide care ameliorează depresia şi îmbunătăţesc starea de spirit. 
  • Îmbunătăţeşte digestia. Ceaiul de hibiscus are proprietăţi diuretice, fiind folosit pentru tratarea constipaţiei. Mulţi oameni beau acest tip de ceai pentru a-şi îmbunătăţi digestia.
  • Protejează ficatul. Potrivit unor studii, proprietăţile antioxidante din ceaiul de hibiscus ajută la tratarea bolilor de ficat. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi prezenţi în ţesuturile şi celulele organismului. 
  • Scade tensiunea arterială. Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială, de aceea poate fi consumat de persoanele care suferă de anumite boli cardiovasculare. Proprietăţile antiinflamatoare ale hibiscului sunt cele care pot reduce tensiunea arterială în cazul în care ceaiul este consumat zilnic timp de câteva săptămâni.
  • Ajută la pierderea în greutate. Ceaiul de hibiscus este perfect dacă vrei să pierzi în greutate. Dacă consumi mâncare bogată în carbohidraţi, ceea ce înseamnă un conţinut ridicat de zahăr şi amidon, eşti predispus să iei în greutate. Studiile arată că ceaiul de hibiscus reduce absorbţia de amidon şi glucoză şi, astfel, te ajută la scăderea în greutate. Planta de hibiscus are în componenţa sa o enzimă numită ”phaseolamin” care are rolul de a reduce producţia de zaharuri, contribuind, astfel, la menţinerea greutăţii în ciuda consumului de carbohidraţi, conform www.alegesanatos.ro. 
  • Previne îmbătrânirea pielii. Hibiscusul poate fi utilizat cu succes pentru revigorarea aspectului pielii. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii. Efectul anti-îmbătrânire este intesificat şi de prezenţa acizilor organici (citric, malic, tartric), care stimulează regenerarea celulară şi sinteza de colagen. 
image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net