Ceaiul de hibiscus ţine depresia departe

Cunoscut pentru gustul acrişor şi culoarea roşie, ceaiul de hibiscus aduce un plus de sănătate în organism. Este bogat în vitamina C, minerale şi antioxidanţi, având proprietăţi care tratează bolile de ficat, hipertensiunea şi anxietatea. Iată principalele beneficii pe care le are această plantă.Cunoscut pentru gustul acrişor şi culoarea roşie, ceaiul de hibiscus aduce un plus de sănătate în organism. Este bogat în vitamina C, minerale şi antioxidanţi, având proprietăţi care tratează bolile de ficat, hipertensiunea şi anxietatea. Iată principalele beneficii pe care le are această plantă.

  • Reduce colesterolul. Ceaiul de hibiscus reduce colesterolul, ajutând, astfel, la protejarea organismului împotriva bolilor de inimă şi la protejarea vaselor de sânge împotriva deteriorării. Proprietăţile hipolipidemice şi hipoglicemice ale ceaiului hibiscus pot fi benefice pentru cei care suferă de diabet. 
  • Are efect relaxant. Infuziile, decocturile şi băuturile din aceste flori au proprietăţi calmante şi reconfortante, care combat efectele stresului: indigestii, oboseală şi pot fi considerate adjuvante în perioade de refacere a organismului. Conţine flavonoide care ameliorează depresia şi îmbunătăţesc starea de spirit. 
  • Îmbunătăţeşte digestia. Ceaiul de hibiscus are proprietăţi diuretice, fiind folosit pentru tratarea constipaţiei. Mulţi oameni beau acest tip de ceai pentru a-şi îmbunătăţi digestia.
  • Protejează ficatul. Potrivit unor studii, proprietăţile antioxidante din ceaiul de hibiscus ajută la tratarea bolilor de ficat. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi prezenţi în ţesuturile şi celulele organismului. 
  • Scade tensiunea arterială. Ceaiul de hibiscus scade tensiunea arterială, de aceea poate fi consumat de persoanele care suferă de anumite boli cardiovasculare. Proprietăţile antiinflamatoare ale hibiscului sunt cele care pot reduce tensiunea arterială în cazul în care ceaiul este consumat zilnic timp de câteva săptămâni.
  • Ajută la pierderea în greutate. Ceaiul de hibiscus este perfect dacă vrei să pierzi în greutate. Dacă consumi mâncare bogată în carbohidraţi, ceea ce înseamnă un conţinut ridicat de zahăr şi amidon, eşti predispus să iei în greutate. Studiile arată că ceaiul de hibiscus reduce absorbţia de amidon şi glucoză şi, astfel, te ajută la scăderea în greutate. Planta de hibiscus are în componenţa sa o enzimă numită ”phaseolamin” care are rolul de a reduce producţia de zaharuri, contribuind, astfel, la menţinerea greutăţii în ciuda consumului de carbohidraţi, conform www.alegesanatos.ro. 
  • Previne îmbătrânirea pielii. Hibiscusul poate fi utilizat cu succes pentru revigorarea aspectului pielii. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii. Efectul anti-îmbătrânire este intesificat şi de prezenţa acizilor organici (citric, malic, tartric), care stimulează regenerarea celulară şi sinteza de colagen. 
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg