Ceaiul de merişor, bun în infecţii urinare
Decoctul de afine, efect antibacterian
Urmează o cură cu fructe proaspete, 300 - 500 g zilnic, sau, dacă îţi este mai greu să le găseşti aşa, poţi să le consumi uscate, de la plafar, câte 100 g în fiecare zi. De asemenea, poţi încerca şi un decoct din afine. 50 g de frunze şi fructe uscate se fierb în jumătate de litru de apă, timp de 30 de minute. Amestecul se bea călduţ, fracţionat în trei reprize, de-a lungul unei zile.
Ceaiul de merişor curăţă vezica
Frunzele de merişor sunt de mare ajutor dacă vrei să reduci din simptomele deranjante ale infecţiilor urinare. Ceaiul se face prin amestecarea a două linguriţe cu merişor împreună cu 100 ml de apă rece. Laşi la macerat timp de o oră, apoi strecori, dar păstrezi apa, şi fierbi fructele din nou în aceeaşi cantitate de apă, timp de 10 minute.
Lichidul obţinut se combină cu prima parte de apă, care a fost pusă deoparte, şi adaugi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Bei în fiecare zi câte două căni cu ceai de merşor, timp de 10 zile.
Sucuri antiinfecţioase
Leac de mare preţ împotriva infecţiilor urinare este şi sucul de morcov. Poţi să bei zilnic de la 500 ml până la un litru, în funcţie de gravitatea bolii şi de vârstă. Este de preferat să consumi un pahar cu suc de morcov dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de culcare. La fel de bune sunt şi sucurile naturale de mere, pere şi coacăze.