Ceaiul de pătrunjel, puternic detoxifiant. Ce beneficii ai dacă îl consumi

Folosit, în general, în salate sau pus peste ciorbe ori tocăniţe, din pătrunjel se poate face şi ceai, care are mai multe potenţiale beneficii pentru sănătate. Uite cele mai importante dintre ele!

image

Diuretic

Ceaiul de pătrunjel are proprietăţi diuretice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la stimularea producţiei de urină şi la eliminarea excesului de lichide din organism. Acest efect diuretic poate fi util în gestionarea retenţiei de apă, umflarea membrelor sau în sprijinirea sănătăţii rinichilor.

Detoxifiant

Pătrunjelul conţine compuşi flavonoizi şi substanţe fitochimice care pot sprijini funcţia detoxifiantă a organismului. Consumul de ceai de pătrunjel poate ajuta, deci, la eliminarea toxinelor şi la curăţarea sistemului.

Sănătatea ficatului

Ceaiul de pătrunjel poate contribui la stimularea digestiei şi la susţinerea sănătăţii ficatului. Anumite componente ale pătrunjelului au fost asociate cu protecţia hepatică şi cu îmbunătăţirea proceselor digestive.

Antioxidant

Pătrunjelul conţine antioxidanţi, cum ar fi vitamina C şi flavonoidele, care ajută la combaterea stresului oxidativ şi la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi. Consumul de ceai de pătrunjel poate sprijini sănătatea sistemului cardiovascular şi poate întări sistemul imunitar.

Susţine sănătatea generală

Ceaiul de pătrunjel poate furniza unele vitamine şi minerale importante, precum vitamina C, vitamina K, calciu şi fier. Aceste substanţe nutritive pot contribui la sănătatea generală şi la funcţionarea optimă a organismului. De asemenea, polifenolii din pătrunjel au efecte anxiolitice şi antidepresive foarte puternice, potrivit unor cercetări recente, conform doc.ro.

Cum îl prepari?

Ai nevoie de un pumn de frunze proaspete de pătrunjel sau o lingură de frunze uscate de pătrunjel, o cană de apă şi, opţional, miere sau lămâie pentru îndulcire şi aromă suplimentară. Spală bine frunzele, adu apa la punctul de fierbere, apoi le adaugi. Redu focul la minimum şi lasă ceaiul să fiarbă 5 minute. Opreşte focul şi lasă încă 5 minute să se răcească puţin, apoi strecoară şi bea-l cald, fie ca atare, fie după ce adaugi puţină miere sau zeamă de lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net