Ceaiul de pătrunjel, puternic detoxifiant. Ce beneficii ai dacă îl consumi

Folosit, în general, în salate sau pus peste ciorbe ori tocăniţe, din pătrunjel se poate face şi ceai, care are mai multe potenţiale beneficii pentru sănătate. Uite cele mai importante dintre ele!

image

Diuretic

Ceaiul de pătrunjel are proprietăţi diuretice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la stimularea producţiei de urină şi la eliminarea excesului de lichide din organism. Acest efect diuretic poate fi util în gestionarea retenţiei de apă, umflarea membrelor sau în sprijinirea sănătăţii rinichilor.

Detoxifiant

Pătrunjelul conţine compuşi flavonoizi şi substanţe fitochimice care pot sprijini funcţia detoxifiantă a organismului. Consumul de ceai de pătrunjel poate ajuta, deci, la eliminarea toxinelor şi la curăţarea sistemului.

Sănătatea ficatului

Ceaiul de pătrunjel poate contribui la stimularea digestiei şi la susţinerea sănătăţii ficatului. Anumite componente ale pătrunjelului au fost asociate cu protecţia hepatică şi cu îmbunătăţirea proceselor digestive.

Antioxidant

Pătrunjelul conţine antioxidanţi, cum ar fi vitamina C şi flavonoidele, care ajută la combaterea stresului oxidativ şi la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi. Consumul de ceai de pătrunjel poate sprijini sănătatea sistemului cardiovascular şi poate întări sistemul imunitar.

Susţine sănătatea generală

Ceaiul de pătrunjel poate furniza unele vitamine şi minerale importante, precum vitamina C, vitamina K, calciu şi fier. Aceste substanţe nutritive pot contribui la sănătatea generală şi la funcţionarea optimă a organismului. De asemenea, polifenolii din pătrunjel au efecte anxiolitice şi antidepresive foarte puternice, potrivit unor cercetări recente, conform doc.ro.

Cum îl prepari?

Ai nevoie de un pumn de frunze proaspete de pătrunjel sau o lingură de frunze uscate de pătrunjel, o cană de apă şi, opţional, miere sau lămâie pentru îndulcire şi aromă suplimentară. Spală bine frunzele, adu apa la punctul de fierbere, apoi le adaugi. Redu focul la minimum şi lasă ceaiul să fiarbă 5 minute. Opreşte focul şi lasă încă 5 minute să se răcească puţin, apoi strecoară şi bea-l cald, fie ca atare, fie după ce adaugi puţină miere sau zeamă de lămâie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net