Ceașca de sănătate: Ceaiurile minune care ”dizolvă” pietrele la rinichi

Ultima actualizare:

    Ceaiul de coada calului micșorează calculii și calmează durerileSursa foto: Arhiva Click
Ceaiul de coada calului micșorează calculii și calmează durerileSursa foto: Arhiva Click

Calculii renali ( ”pietrele”), o suferință care poate să apară la orice vârstă, necesită o supraveghere a bolnavilor pe termen lung și tratamente adecvate care să curețe rinichii și canalele urinare.

”Pietrele” la rinichi sunt acele aglomerări de cristale, formate în rinichi sau în căile urinare, ca depuneri provenite din substanțele aflate în urină. Numeroase studii au dovedit că, în formă incipientă, boala nu are nici un simptom. Însă cu timpul,  pe măsură ce calculii cresc, apar primele manifestări dureroase.

Există două feluri de calculi renali

Din punct de vedere clinic, există două feluri de calculi: cei sedentari (ficși) și calculii migratori. Primii, cei ficși, nu provoacă dureri. În schimb, calculii migratori au tendința să se deplaseze de-a lungul ureterului, iar în alte situații, aceștia se blochează pe traseu și declanșează colica,  durerea violentă care începe în spate și iradiază spre organele genitale și spre partea inferioară a coapsei.  Colica apare, adeseori, la frig, în urma unui efort sau a zdruncinăturilor.

Recomandările specialiștilor

”Infuzia de coada calului, decoctul de păpădie, amestecul de păpădie cu ienuper, mesteacănul, mătasea de porumb și pedicuța  sunt printre cele mai eficiente remedii. Bolnavii trebuie să bea multe ceaiuri diuretice, în cantități cât mai mari, pentru a avea o diureză de peste doi litri în 24 de ore. Totodată, acești bolnavi trebuie să învețe cum să prepare ceaiurile, cum să le consume pentru a scăpa de durerile cumplite care nu le dau pace. Tratamentele cu ceaiurile recomandate de fitoterapeuți sunt benefice pentru această categorie de bolnavi, deoarece contribuie la curățarea rinichilor și a canalelor urinare. În general, fitoterapeuții europeni  recomandă bolnavilor să consume ceaiuri diuretice variate, un ceai diferit în fiecare zi”.  De asemenea, hrana  joacă un rol important în cazul bolnavilor renali, deoarece  aceasta trebuie să reducă sau să dizolve  elementele din compoziția pietrelor. Totodată, alături de ceaiuri, dieta  trebuie să corecteze aciditatea sau alcalinitatea urinei,   precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție,  în studiul : ”Tratamente ideale pentru bolnavii de rinichi”.

Ceaiul de coada calului se consumă zilnic

Acest ceai este foarte util, deoarece micșorează calculii și mărește diureza. În același timp, acidul salicilic din compoziția plantei calmează durerile. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă uscată și mărunțită și 250 ml de apă. După 15 minute de fierbere, ceaiul se strecoară. Se consumă trei-patru căni pe zi.

Coada racului, un antibiotic excelent, în cazurile grave

Ceaiul de coada racului (se folosește partea aeriană a plantei) se recomandă în cazurile grave, când în urină se observă sânge  sau când medicul constată o infecție. Pentru prepararea unei căni de infuzie se folosește o linguriță de plantă, care se infuzează în 250 ml de apă clocotită, timp de 10 minute. Se pot consuma câte trei căni pe zi.

Coacăzul negru are efecte depurative și diuretice

Bolnavii  trebuie să bea câte trei căni pe zi pentru efectul diuretic, depurativ și hemostatic. Infuzia de coacăz este recomandată de fitoterapeuți, pentru că elimină acidul uric în exces și, de asemenea, alcalinizează urina.

Mesteacănul dizolvă urații

Infuzia preparată din frunze de mesteacăn este renumită pentru puterea ei de a dizolva calculii și de a regla eliminarea acidului uric. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă, care se infuzează, 10 minute, într-o cană cu apă clocotită. Când este călduț, în ceai se adaugă  o linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar. Se bea după ce preparatul a stat în repaus 4-5 ore. Doza zilnică este de două-trei căni.

Mătasea de porumb elimină pietrele

Cu multe decenii în urmă, în medicina populară, mătasea de porumb era recomandată în tratarea infecţiilor urinare. Planta a fost studiată vreme îndelungată, iar cercetările au scos la iveală că acest remediu  naturist tratează cu succes și alte afecțiuni grave:  bolile de inimă, de ficat, cistitele şi calculii renali. În același timp, s-a constatat că, o cură cu infuzie de mătasea porumbului este o soluţie la îndemână pentru pierderea kilogramelor în plus. Mătasea de porumb se adună de pe știuleți când boabele de porumb sunt „tinere", lăptoase. Atunci, mătasea de porumb se lasă la uscat, la umbră.

Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia se prepară din două linguri de plantă uscată care se infuzează într-o cană de 200 ml cu apă clocotită timp de 15 minute. Bolnavii care au pietre la rinichi  trebuie să consume în timpul zilei câte o lingură la un interval de trei ore. Tratamentul trebuie continuat până la vindecare.

Păpădia topește calculii renali

Substanțele din rădăcina de păpădie au puterea să micșoreze calculii renali și pot contribui la eliminarea acestora.  Decoctul se prepară din două lingurițe de rădăcină și 250 ml  de apă, care se fierb 15 minute. Doza necesară este de câte două căni pe zi.

Un dizolvant al calculilor din oxalați

Fructele de păpălău conțin acid citric. Ceaiul contribuie, mai ales, la dizolvarea și la eliminarea calculilor formați din oxalați. Decoctul se prepară din două lingurițe de fructe, care se fierb în 250 ml de apă, timp de 15 minute. Se recomandă consumul a câte trei de căni pe zi. Se poate folosi o combinație de fructe de păpălău (patru lingurițe), coada calului ( patru lingurițe) și enuper (o linguriță), fierte  într-un litru de apă, timp de 15 minute.  Cantitatea se bea într-o singură zi.

Un renumit calmat al colicilor, pedicuța

 Pedicuța este un bun calmant al colicilor foarte dureroase. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă, care se fierbe în 250 ml de apă, cinci minute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bani multi pensie jpg
pensie jpg
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net