Ceașca de sănătate: Sunătoarea, un remediu natural excelent împotriva depresiei

Ultima actualizare:

    Sunătoarea este un andidepresiv  recunoscut în lumea medicalăSursa foto: Adevărul.ro
Sunătoarea este un andidepresiv recunoscut în lumea medicalăSursa foto: Adevărul.ro

Pe plan mondial, mii de tone de sunătoare se transformă în medicamente, care ţin în frâu bolile secolului: depresia, hipertensiunea arterială, astmul, obezitatea şi îngrăşarea, afecţiuni cauzate de dezechilibrele emoţionale. Zeci de studii şi teste de laborator, efectuate în Germania, demonstrează că sunătoarea, numită și ”planta sufletului” este un tonic pentru echilibrul sufletesc.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii germani în urma unui experiment-gigant, efectuat pe 3250 de pacienţi, suferinzi de diverse forme de depresie. La aceleaşi rezultate au ajuns şi alţi cercetători din Statele Unite şi din Anglia. Aşa se explică faptul că, pentru prima dată în istoria medicinei alopate , tratamentul cu sunătoare este recomandat de medici ca adjuvant pentru depresie.

Sunătoarea, un antidepresiv recunoscut

Tratamentul cu preparate de sunătoare s-au dovedit salvatoare pentru cele patru categorii de depresii distincte: depresii reactive, cauzate de evenimentele negative din viaţa pacientului, depresii biologice (uneori moştenite), depresii psihiatrice, rezultate prin pierderea contactului cu realitatea şi depresii hibernale, apărute în sezonul rece, când lumina naturală a zilei este redusă în intensitate şi înlocuită cu lumină artificială.

Efectul extractului de sunătoare

Extractul de sunătoare acţionează ca medicamentele antidepresive şi determină scoarţa cerebrală să elibereze neurotransmițători care induc anumite stări emoţionale, cum ar fi optimismul, entuziasmul şi  tonusul psihic. Studiile făcute pe pacienţii depresivi care au luat extract de sunătoare şi pulbere de sunătoare au arătat că, după două săptămâni de cură, majoritatea pacienţilor depăsesc starea de astenie şi încep să capete încredere în forţele proprii.

Preparate din sunătoare

Infuzia de sunătoarea: Cum se prepară, cum se administrează

Infuzia de sunătoare se prepară într-o linguriţă de plantă care se infuzează într-o cană cu apă fierbinte timp de 15 minute.  Se recomandă câte două căni de infuzie pe zi, un interval de trei săptămâni.  După o pauză de o săptămână, tratamentul poate fi continuat.

Pulberea de sunătoare

Sunătoarea se foloseşte și sub formă de pulbere. Se administrează de patru ori pe zi, câte o linguriţă rasă, pe stomacul gol, la ore fixe: 7, 13, 19 şi 22.

Tinctura de sunătoare

La fel de eficientă este şi tinctura de sunătoare, care se prepară (într-un borcan care se închide ermetic) din patru linguriţe de pulbere de sunătoare uscată, peste care se adaugă 500 ml alcool alimentar sau ţuică de secară de 50 de grade. Se închide borcanul și ingredientele se lasă la macerat la loc călduros. După 12 zile, tinctura se filtrează şi se păstrează în sticluţe mici. Se foloseşte de patru ori pe zi, câte o linguriţă de tinctură diluată în puţină apă. Tratamentul trebuie urmat timp de  30  de zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net