Ceaşca de sănătate: Top 5 remedii sigure pentru împrospătarea memoriei

Ultima actualizare:

    Combinat cu miere, sucul de lămâie împrospătează memoria Sursa foto: lataifas.ro
Combinat cu miere, sucul de lămâie împrospătează memoria Sursa foto: lataifas.ro

Zeci și zeci de generații au preferat același deziderat :„Minte sănătoasă într-un corp sănătos!” Deseori, când trebuie să facem faţă unei perioade solicitante, procesul de revigorare a memoriei trebuie susţinut cu tonice bogate în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor) şi vitamine : C şi E (mai ales). După o cură bogată în suc de citrice, de fructe și de ceaiuri, fitoterapeuţii europeni au observat o certă îmbunătăţire a facultăţilor mentale.

1.Lămâia contribuie la împrospătarea memoriei

Lămâia, bogată  în substanţe active, cum ar fi : calciul şi potasiul în special, este un leac extraordinar pentru numeroase afecţiuni printre care : hipertensiunea arterială, obezitatea, migrenele, scorbutul, nevralgiile și hemoragiile. Puţine persoane ştiu însă că acest fruct este şi un tonic care contribuie la împrospătarea memoriei. Combinat cu miere, sucul de lămâie sporeşte capacitatea de asimilare a noilor informaţii. În acest caz, este foarte eficient un amestec de două linguri cu suc de lămâie şi o lingură de miere.

 2. Sucul de citrice sporește randamentul intelectual

 Nutriționiștii europeni au constatat că randamentul intelectual este vizibil la persoanele care consumă zilnic 500 ml suc preparat din portocale, grapefruit, kiwi şi ananas. În cazul persoanelor „grăsuţe”, deliciosul cocteil topeşte şi surplusul de grăsime. Cura trebuie urmată cel puţin două luni. Fitonutriţionistul francez Eric Favre susține că şi vitamina C are meritul să îmbunătăţească memoria, să menţină un tonus bun şi să crească rezistenţa la surmenaj.

Constatarea nutriționiștilor europeni: Calciul prezent în compoziția portocalei este echivalent cu cel din compoziția laptelui. Totodată, fosforul conținut de portocală, ca şi calciul pot fi asimilate cu uşurinţă datorită acidului citric.    

3. Sucul de mere, un tonic pentru creier  

Sucul de mere conţine o cantitate importantă de quercitină, un antioxidant redutabil în lupta împotriva bolii Alzheimer. Acest tonic nu trebuie să lipsească din dieta copiilor, pentru că dezvoltă capacităţile cognitive , şi nici din hrana vârstnicilor. În perioada examenelor, cura cu suc de mere este un tonic excelent, deoarece  stimulează creierul să producă o cantitate mare de acetilcolină, un neurotransmiţător esenţial în procesul de îmbunătăţire şi de păstrare a memoriei.  

4. Saschiul previne pierderea memoriei

Specialiştii europeni au descoperit că o tinctură preparată din saschiul mic (plantă cu un conţinut de 50 de alcaloizi, dintre care vincamina, substanţă care reglează circulaţia sanguină la nivel cerebral) calmează migrenele. În același timp, s-a constatat că saschiul  joacă un rol important în activarea circulaţiei sanguine la nivel cerebral şi în prevenirea pierderii memoriei.

5. Infuzia de chimen, excelentă pentru procesul de concentrare

Seminţele de chimen sunt folosite în trei domenii: în bucătărie ( ca şi condiment), în industria băuturilor, (datorită aromelor) şi în medicina naturistă. Ceaiul de chimen este un remediu dovedit pentru colicile gastrice, pentru bronşite, pentru stimularea lactaţiei la femeile care alăptează, dar şi a poftei de mâncare la copiii mofturoşi. Chimenul este „doctorul” problemelor abdominale, „pentru că-i asigură liniştea” spun specialiştii europeni.

În mod surprinzător, infuzia preparată din chimen a dovedit o influenţă formidabilă în procesul  de concentrare! În această privinţă, specialiştii recomandă ceaiul de chimen care nu are prea mulţi concurenţi. Unii terapeuţi spun că, alături de dieta bazată pe nuci, ceaiul din seminţe de chimen ne ajută să fim posesorii unei „memorii de elefant.”

Reţeta săptămânii

Ceaiul de chimen

Cum se prepară, cum se administrează

Ingrediente: 2 lingurițe de semințe de chimen pisate și o cană de apă clocotită.

Preparare : Infuzia de chimen se prepară din două linguriţe de seminţe pisate la o cană de apă clocotită. După 15 minute de infuzare, ceaiul poate fi băut cu înghiţituri mici. Doza recomandată : Zilnic, se administrează câte două-trei căni de infuzie de chimen. După o cură de 21 de zile, urmează o pauză de şapte zile; după aceea, terapia se poate repeta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net