Cel mai ieftin și mai sănătos pește de la Lidl, Carrefour, Kaufland și Penny. Mulți români nu-l cumpără, dar Mihaela Bilic îl recomandă de 2 ori pe săptămână

Ultima actualizare:

Peștele este un aliment complex, dar poate fi integrat cu ușurință în diverse rețete. Cu toate acestea, unele tipuri de pește, cum ar fi somonul, nu sunt accesibile pentru toate buzunarele. Medicul nutriționist Mihaela Bilic recomandă tonul la conservă ca o opțiune practică și hrănitoare pentru a include peștele în dieta zilnică.

Cel mai ieftin și mai sănătos pește. Foto: colaj Facebook/captura Pro TV
Cel mai ieftin și mai sănătos pește. Foto: colaj Facebook/captura Pro TV

Cel mai ieftin și mai sănătos pește. Poate fi găsit la Lidl, Carrefour, Kaufland și Penny

Pe pagina sa de Facebook, Bilic a menționat că tonul este o sursă excelentă de proteine, contribuind la menținerea masei musculare și la creșterea nivelului de energie.

În plus, tonul este bogat în acizi grași omega-3 și nu conține carbohidrați, fiind potrivit pentru cei care își monitorizează greutatea. Tonul la conservă în suc propriu este cea mai bună opțiune. Peștele gustos și convenabil la conservă este mult mai accesibil decât variantele congelate sau proaspete. Astfel, putem obține necesarul de vitamine și minerale cu doar câțiva lei și într-un timp mult mai scurt.

„Ce ziceți de o conservă de ton? Nu cred să existe un aliment consumat mai des sub formă de conservă, poate doar sardina să-l depășească. Tonul la conservă este cea mai practică variantă de a mânca pește suficient de des cât să aducă beneficii pentru sănătate, adică de minim 2ori/săptămână.

Tonul ca atare, proaspăt sau congelat, este scump. Apoi trebuie să-l gătești corect: ca și în cazul cărnii, o bucată de ton gătită excesiv devine tare și înnecăcioasă, greu de digerat, pentru că proteinele vor fi prea coagulate. Cu conserva nu-ți bați capul, e gata fiartă. E adevărat că în conservă se pun bucățile mai puțin nobile, dar nutrienții sunt la fel de valoroși, nu există pește de calitatea a-2a, tot hrănitor și bun este”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Peștele recomandat de Mihaela Bilic: „Nu cred să existe un aliment consumat mai des”

Cu un conținut de 25% proteine, mai puțin de 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton reprezintă o opțiune sănătoasă, comparabilă cu oul, dar cu avantaje suplimentare. Acesta este lipsit de colesterol și grăsimi saturate, făcându-l ideal pentru cei care își doresc să-și mențină greutatea sau chiar să slăbească. Medicul nutriționist recomandă consumul variantei în suc propriu pentru a evita aportul caloric crescut al uleiului.

„Cu un aport de 25% proteine, sub 5% grăsime și 0% carbohidrați, conserva de ton depășește oul, atât din punct de vedere al sațietății (ține de foame și satură), cât și al profilului lipidic (tonul nu are colesterol și grăsimi saturate). De preferat conserva în saramură (suc propriu), nu merită să creșteți aportul caloric din cauza uleiului, fie el și de măsline!”, a mai precizat Mihaela Bilic.

Cu 110 calorii / 100g, tonul este echivalentul caloric al pieptului de pui, ba chiar îl depășește, având în vedere că tonul nu este crescut intensiv. Pentru sportivi și în cadrul curelor de slăbire, conserva de ton reprezintă un produs imbatabil; sunt puține alimente care să ofere atât de multe proteine și atât de puține grăsimi. Plus, conține toate mineralele benefice din apa de mare, susține îndrăgitul medic nutriționist. Așadar, acesta este cel mai ieftin și mai sănătos pește de la Lidl, Carrefour, Kaufland și Penny.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net